Terror en Frederiksborg (Dinamarca) (2 – terror contemporani)

Fa uns mesos vam terroritzar els nostres estimats lectors amb quadres que representaven una sèrie de subjectes als quals no podríem faltar el respecte amb més intensitat que l’autor de la pintura. Es tractava de quadres del Segles XVII i XVIII que podien al·legar mancances tècniques i estètiques pròpies de l’època. Aquest mes, en canvi, baixem a l’avern pictòric contemporani, amb obres modernes de factura equivalent a la mostrada prèviament...sense l’excusa de la manca de mitjans tècnics. El pitjor de tot és que algú ha decidir que tenien prou qualitat com per ser exposats al monument més visitat de Dinamarca: el castell de Frederiksborg.

1. Composició universal
Aquesta obra mestra és potser el meu quadre favorit de la col·lecció...el joc amb la perspectiva, el fons impossible (amb quatre escenes amuntegades verticalment que entren a través de la porta oberta; el Rei amb la quincalleria habitual i sostenint un barret de plomes anacrònic mentre sembla dir “no em retratis així, coi”); a l’esquerra, un dels seus fills, brillant empresari, amb la seva roba de trepitjar món...i a la dreta, davant l’aberració paisatgística, veiem un altre nano, amb uniforme dolorosament blanc amb tots els complements d’una persona altament hostiable...mitjons ben alts, pantalons curts combinats amb jaqueta i corbata...i a la mà sembla sostenir un trofeu embolicat en paper higiènic o alguna altra cosa pitjor...



2. Retrat de família
Aquí tenim als reis de Dinamarca, lluint totes les medalles guanyades a peu de trinxera. Ell ha aprofitat per agafar un barret de la disfressa de napoleó del Lidl, i ella aguanta la mà d’un nen que passava per allà i que la mira abstret. No van tenir temps de cordar-li els botons de la jaqueta, sembla que el pintor tenia prisa per acabar el quadre, probablement per atendre a alguna altra funció vital fonamental.





3. Margarita II la Microcefàlica
No, no és qüestió de la perspectiva de la foto...aquesta aberració feta probablement amb pintures de 3 colors (marró, blau i blanc) mostra a l’actual reina Margarida II en un retrat fet (esperem) en algun concurs de pintura ràpida infantil.


Share this:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes