Salmó marinat

Per cada kg de salmó:

- 1kg de sal gruixuda

- 500g de sucre

- la pell ratllada d’una llimona

- marialluïsa en fulla

- timó en fulla (millor si és timó llimonat)

Demanar a la peixateria que deixin el salmó escatat i en dues penques sense espines.

Barrejar la sal, el sucre, la pell de llimona i les herbes. Amb la barreja fer una base sobre la plata on anirà el salmó.

Posar el peix amb la pell cap avall i cobrir-ho tot amb la barreja.

Deixar-ho reposar mínim 3 hores i màxim 2 dies. Es pot anar provant fins que quedi al gust de cadascú.

Retirar la sal i netejar el peix amb un drap.

Ja es pot menjar.

Jo el congelo i vaig tallant a mida que el necessito. Boníssim amb torradetes com a aperitiu.

Fins a la pròxima!!!

xafi.rp@gmail.com

Share this:

1 comentari :

  1. No hi ha problemes amb l`anisaki si no el congelo ?
    On puc trobar les herbes aromàtiques ? (timó en fulla llimonat, per exemple?).
    Moltes gràcies per les receptes curtes, ràpides i bones !!

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes