Per cada kg de salmó:
- 1kg de sal gruixuda
- 500g de sucre
- la pell ratllada d’una llimona
- marialluïsa en fulla
- timó en fulla (millor si és timó llimonat)
Demanar a la peixateria que deixin el salmó escatat i en dues penques sense espines.
Barrejar la sal, el sucre, la pell de llimona i les herbes. Amb la barreja fer una base sobre la plata on anirà el salmó.
Posar el peix amb la pell cap avall i cobrir-ho tot amb la barreja.
Deixar-ho reposar mínim 3 hores i màxim 2 dies. Es pot anar provant fins que quedi al gust de cadascú.
Retirar la sal i netejar el peix amb un drap.
Ja es pot menjar.
Jo el congelo i vaig tallant a mida que el necessito. Boníssim amb torradetes com a aperitiu.
Fins a la pròxima!!!
xafi.rp@gmail.com
No hi ha problemes amb l`anisaki si no el congelo ?
ResponEliminaOn puc trobar les herbes aromàtiques ? (timó en fulla llimonat, per exemple?).
Moltes gràcies per les receptes curtes, ràpides i bones !!