Esclar

Ja haureu sentit a parlar, a hores d'ara, de Círculo Bipolar (i si no, teniu una presentació a la web www.circulobipolar.com). 
Com a part d'aquesta productora estic molt content de la feina que vam fer fa uns mesos per a crear un curt (un microcurt, de fet),  a partir d'una idea meva.
Com que jo no sé escriure guions li vaig demanar a Muriel Villanueva (www.murielvillanueva.com) si podiem fer-ho entre els dos i, encantada, em va dir que si.
Sense més pràmbuls, mireu primer el microcurt de dos minuts i després seguiu llegint.




Sinòpsis: Una parella que viu un punt clau de la seva relació de convivència fila prim en la recerca de l'harmonia compartida.
Títol de l’obra: Esclar
Durada: 1:59 minuts
Any de realització:2016
Equip tècnic: Circulo bipolar
Direcció: Abel Pau
Realització: Circulo bipolar
Guió: Muriel Villanueva i Abel Pau
Producció: Jaime Coello
Fotografia: Ale López
Il·luminació: Circulo Bipolar
Música original: Pedro Celma

La pregunta que vull fer és la següent: quan costa fer una cosa així? La resposta és senzilla: més del que sembla.

Des del moment en que vaig dir: "acabo de pensar una xorrada. Una parella està a casa i ella, maniàtica de l'ordre li imposa al seu nòvio que sigui ordenat i s'enfada el dia que ell es deixa un llibre una miiiica descolocat. La càmara tira enrera i es veuq ue realment al lloc on viuen no hi ha re de re. Quina paia més exagerada" fins al resultat final van caler molts passos.

El to del curt: humorístic o dramàtic?
Fora clitxés: que sigui ell, el sonat  maniàtic de l'ordre, no ella. 
On gravem? Cartoncita ens dexia un espai al lloc on treballa. Perfecte!
Quan gravem: quadrar les agendes de tots és moooolt complicat.
Qui són els actors o actrius? Itziar, pots? Genial. Saps d'algun noi al que li faria gràcia? Quan arriba? Que just! Bé, ho podem tenir tot a punt!
Diners: 0 patatero per tothom.
Destí: tenim temps de presentar-lo al VOC (www.voc.cat) però ens hi hem de posar ja! Merda no arribem, deixem-ho, és igual. Va que si, si podem quedar aquest dijus i ho acabem si. 
Pre-producció: trobem manera d'anar-hi alguns del grup un parell de dies abans i veure com ho enfoquem realment. La imaginació és una cosa i la realitat una altra.
Material: és ben poc, per sort, però cal: cadires, fusta llarga, un pilot de llibres (per sort en tinc molts al cotxe, dels que no me'n puc desprendre ni a tiros i em sap greu llençar-los) i un quadre gris (això no estava previst, però a falta de finestra, bo és un quadre). Ah si, la roba d'ell, bastant sosa i gris. La d'ella més alegre.
Qui fa que? La idea és de l'Abel que apetxugui i faci de director. No m'agrada manar, però ho faré. Muriel, direcció d'actors. Pedro, so. Jaime i Sandra producció. Ale, arribarà just però que faci fotografia. Podem disposar d'un maquillador gràcies al contacte Cartoncita. Genial!
Il·luminació: entre tots i amb el que tenim.

Llavors, què us semblaria si el fem en blanc i negre? Ah, doncs potser molt millor. Un quadre, ja que no hi ha finestres? Si, quin remei! Ell arribarà just, doncs comencem maquillant-la a ella. Va, som-hi, tenim poc temps que la gent demà té feina. Posem aquestes cadires aquí, com vam dir dimarts, la taula amb els llibres... els emboliquem. Itzi? Maquillant. Jon? Encara no ha arribat. Ok, paciència. Muriel, què fas mirant aquest llibre fixament? "et fa res que em quedi aquest llibre del Cabré? Fliparàs però faig col·lecció d'edicions d'aquest títol i al·lucino que estigui aquí entre aquest piló de llibres vells." Agafa'l, tot teu. Jon, hola! Encantat, som-hi, a maquillatge. A veure Itzi, repassem el to i els pocs moviments que fareu. Avancem gravant una mica això del llibre sobre la cadira mentre ell s'afeita la barba i no el bigoti. Ok, aquí, els dos. Repassem. Ho teniu clar? Quins cracks. Perfecte, vinga, tots a lloc. Llums, càmera, so, acció!!

La post-producció i els detallets finals són una altra història.
Us deixem aquí un post del blog de Círculo Bipolar relatiu a "Esclar": http://www.circulobipolar.com/2016/09/18/esclar-un-microcorto-minimalista/


Abel Pau. www.abelpau.com

Share this:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes