L’ASTÈNIA PRIMAVERAL

Algunes persones amb l’arribada de la primavera diuen que tenen ASTENIA o desgana, aquest fet es coneix com a ASTENIA PRIMAVERAL

El que la produeix no es coneix amb exactitud, potser un procés natural del nostre cos a l’adaptació de més hores de llum.

Els símptomes que presenta es poden classificar en:

  • Sensació de fatiga generalitzada

  • Somnolència diürna

  • Dificultat de concentració a la feina o estudis

  • Sensació d’inestabilitat

  • Irritabilitat

  • Manca de gana

  • Disminució del desig

Habitualment les persones amb dues setmanes superen aquest símptomes.

Que podem fer per superar l’astènia primaveral?

  • Mantenir un horari regular d’ingestes.

  • Mantenir un horari regular a l’hora d’anar a dormir.

  • Durant les hores de llum, superar la desgana i realitzar alguna activitat preferiblement a l’aire lliure.

  • Fomentar activitats que ens facin mantenir la ment activa.

  • Portar una dieta saludable i equilibrada

  • Augmentar el consum de fruites i verdures

  • Beure dos litres d’aigua al dia.

També podem dir que hi ha uns aliments que son susceptibles a afavorir l’astènia primaveral com:

Aliments rics en grasses que fan les digestions mes lentes i pesades afavorint la somnolència típica de l’astènia. Carns, Formatges grassos.

Aliments rics en sucres.

Entre els aliments que ens poden ajudar, tindríem:

La mel que ens aporta sucres i petites quantitats de vitamines, sempre en consum moderat.

Fruites com: albercoc, raïm, cireres

Verdures crues pel seu contingut en minerals i vitamines. Fruites de fulla verda, all.

Amb la vinguda de la primavera, la nostra ingesta s’ha d’alleugerir una mica, ja no necessitem tanta energia . I no es per que tinguem a prop l’operació bikini.

Bé Criterians/es ens retrobem el proper mes amb una seria de receptes que faran que la fruita sigui més atractiva a menuts i grans

Fins llavors.




Share this:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes