La chica más feliz del mundo

"La chica más feliz del mundo" ens explica la història de Delia, una adolescent que viu en un petit poble de Rumania. Acaba de guanyar un automòbil en un concurs d'una companyia de refrescs i viatja amb els seus pares a Bucarest per recollir-lo i participar en el rodatge de l'anunci testimonial.
 La dinàmica sembla senzilla: Delia s'asseurà al volant del cotxe amb un refresc a la mà i donarà les gràcies a l'empresa que li atorga el premi. Però en els descansos del rodatge, les converses entre Delia i els seus pares acaben convertint-se en baralles familiars. L'essència de la discussió gira entorn del que faran amb el cotxe nou: els seus pares volen vendre'l i així solucionar els problemes familiars, ella, en canvi, vol quedar-se'l per presumir davant els seus amics i companys. La tensió creix per moments i el rodatge de l'anunci cada vegada es torna més absurd: a Delia se li oblida el text, el refresc no es veu prou bé per satisfer els desitjos del client, l'equip de maquillatge interromp constantment les preses ... I el que al principi semblava un cop de sort, es converteix per Delia en una situació dolorosa i extrema en la qual haurà de decidir si anteposa els seus desitjos personals a les necessitats de la seva família.




Títol original: Cea mai fericita fata din Lume.
Direcció: Radu Jude.
Països: Rumania i Holanda.
Any: 2009.
Durada: 99 min.
Gènere: Drama.
Interpretació: Vasile Muraru (Sr Fratila), Andreae Bosneag (Delia Cristina Fratila), Violeta Haret (Sra. Fratila), Doru Catanescu (Sr Arvunescu), Alexandru Georgescu (client), Diana Gheorghian, Bogdan Marhodin (Viorel).
Guió: Radu Jude i Augustina Stanciu.
Producció: Ada Solomon.
Fotografia: Marius Panduru.
Muntatge: Catalin Cristutiu.
Disseny de producció: Augustina Stanciu.
Distribuïdora: Piràmide Films.
Estrena a Rumania: 8 Maig 2009.
Estrena a Catalunya: 25 de novembre 2011.
Qualificació per edats: No recomanada per a menors de 7 anys.

Share this:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes