Criteri Sense Maquillatge

dimarts, de novembre 05, 2013
En els comentaris de l'anterior editorial n'hi havia un que em va cridar especial atenció. Deia que els articles de la revista havien d'anar firmats, que no val això de posar pseudònims. No és una cosa que pugui decidir jo, ja que aquesta és una revista és de tots els que escrivim i llegim; però em va semblar interessant l'aportació.


Algunes seccions ja van firmades, a gust de l'escriptor, una d'aquestes és la que presento avui; una secció amb nom, cognom i sense maquillatge. L'escriu Óscar Ramírez, un gran especialista en la matèria, assessor d'inversions independent, imparteix cursos, és un crack i és molt divertit. 

La Biblia presenta (I): El Arca de Noé

dimarts, de novembre 05, 2013
El Pre-Diluvio
(Atención: este artículo contiene spoilers)

Visto el éxito cosechado con el artículo sobre Breaking Bad, continuamos con el mundo del espectáculo, esta vez, estudiaremos (en varios capítulos, claro) el best-seller más aclamado por crítica y público en los últimos 20 siglos: La Biblia. Un título brillante, escogido con un eminente sentido comercial, ya que viene del griego “Ta biblia”, es decir “Los libros”; una manera infalible para pescar royalties a partir de todos “los libros” que se escribieran al poco tiempo. De hecho, más que un libro, es una especie de colección de relatos (los sacrílegos dirán que es una especie de Reader’s Digest hebreo-arameo-griego), que conformó su composición actual nada menos que en el IV Concilio de Cartago del 419, y ha permanecido inamovible hasta la fecha, ya que no hay ninguna evidencia de falsedad o mínima duda respecto al contenido; al parecer sólo mediante alguna exigencia del FMI se podría cambiar algún artículo. Por supuesto, hay cientos de libros de la época que fueron enviados al editor pero finalmente quedaron descartados para esta exclusiva selección (véanse los Evangelios Apócrifos), por no ser coherentes con el guión; dicen las malas lenguas que no eran comerciales. Este mes nos ocupa uno de los capítulos más celebrados y pintorescos de la trama: el Arca de Noé. El capítulo tuvo tanto éxito que no solo está incluido en la Biblia, sino que también puede encontrarse un remake en la Torá y el Corán, por lo que su autenticidad queda fuera de toda consideración . A continuación resumiremos la historia que, como tantas otras, parece escrita pensando en el posible guión de cine.

uns dies amb el Nexus 5

dimarts, de novembre 05, 2013
Ara mateix acabo de mirar la disponibilitat del Nexus 5 al Google Play (únic lloc on es pot comprar) i encara hi ha existències però et fan esperar més d'un mes. La disponibilitat dels nexus és un gran misteri.




Per sort em van avisar i el vaig poder comprar a temps i ara ja porto uns dies amb ell. És hora de fer algunes reflexions.

Bravo por la música

dimarts, de novembre 05, 2013
Podría decirse que últimamente los mercados financieros se asemejan bastante al camarote de los hermanos Marx. Atraídos por las elevadas rentabilidades de las bolsas recientemente, igual que sucedió durante la burbuja inmobiliaria, van entrando cada vez más inversores para unirse a la fiesta. Espoloneados por banqueros centrales disfrazados con chaqué, puro en ristre y bigote pintado, es decir de Grouchos al grito de ¡más madera!, cada vez son más los inversores que se ven forzados a entrar en este claustrofóbico camarote. ¿Las razones? No quedarse rezagados respecto a sus competidores, o también la mera codicia. Además, nuestra particular embarcación va dando bandazos sin ton ni son. Como muestra un botón: el jueves pasado Mario Draghi, presidente del Banco Central Europeo, anunciaba un recorte histórico de tipos de interés y todos los inversores se apelotonaban en el extremo eufórico del camarote, y la bolsa subía cerca de un 2%. Minutos después, se enteran de que el recorte se debe a la preocupación del banco central por la deflación y sus efectos perversos. Los mismos inversores, hacinados en el habitáculo, corren ahora despavoridos hacia el otro lado, vendiendo como locos lo que acababan de comprar. El mercado cayó entonces un 1%. En un plis-plas una pérdida del 3%. No está nada mal para unos mercados cuyos participantes se suponen racionales.

Sisifisme(s)

dimarts, de novembre 05, 2013
 


Sísif és un personatge menor, però cabdal en molts aspectes, de la mitologia grega. I prou conegut del gran públic – si més no, del sector amb certa cultura diguem-ne ‘clàssica' – perquè no calgui entrar en massa detalls. Però atès el descrèdit d'aquesta cultura que he anomenat ‘clàssica', potser caldria explicar-ne el més essencial perquè aquest Batiscaf sigui comprensible.

MEKANIKA (2 de 4)

dimarts, de novembre 05, 2013
city

Eren les set del matí i ja ho tenia tot a punt per començar.

La gent acostuma a creure que els escriptors són gent desendreçada i llibertina; ganduls que no foten res durant el dia i que després miren de redimir-se escrivint a altes hores de la matinada, malmetent els seus pulmons fumant compulsivament i foradant-se l’estómac a base de litres de cafè. Però la veritat és que, per en Chuck, escriure requeria molta disciplina, horaris estrictes i una organització espantosa. En el seu cas en particular l’únic tòpic que s’acomplia era el de l’addicció al cafè.

Udols en nits de Lluna plena

dimarts, de novembre 05, 2013

I de sobte ja és de nit! I la Lluna plena ha tornat a irrompre exuberant al mig del cel! I el vent bufa… i els udols l’acompanyen. Els llops hi són, udolant de cara a la Lluna… però perquè? Jo també surto a mirar-la. Seran coincidències? Simples circumstàncies? Com sempre… a criTeri de cadascú!

Així neix una nova conversa amb la Lluna. Avui hi ha lluna plena, la lluna plena d’octubre de 2013.

Tercera carta: Amèrica és gran

dimarts, de novembre 05, 2013
Yeeeeehaaaa !


Què tal esteu tots? 
Em fèia gràcia comentar-vos que, efectivament, Amèrica és gran. També és gran Nord Amèrica (on s'inclou Mèxic i Canadà). Continua sent gran els Estats Units d'Amèrica. És un big size "country", uns 310.232.863 habitants. Un gran mercat.

Coses que es poden veure al Perú

dimarts, de novembre 05, 2013
Coses estranyes que un ésser humà es pot trobar al Perú:


1. Butifarras y champús

Efectivament, les “butifarras” peruanes són una mena de salsitxa picant..el “champú” és una beguda que no porta ni cervesa ni llimona...

El gat que balla pel terrat

dimarts, de novembre 05, 2013
Fes una ullada al teu horòscop d'aquest mes. Aquest mes estrenem el nou disc de les Supremes Gironines, The Pepper pots: We must fight
 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes