Ens hem d’organitzar III: Contactes

Para los que se dejan el móvil en todos los sitios, para los que lo pierden, para los que llamas y siempre dicen “quién eres?, ah! Es que no tengo tu número”, para los que te llaman al móvil debajo de tu casa porque no se acuerdan del número de piso, para los despistados y para los que no lo son tanto, hoy va por vosostros.


Les dades es va acumulant en les nostres vides i ja no podem recordar el número del telèfon fix, el de la feina, el mòbil i els 2 o 3 correus electrònics de cada persona. La memòria és limitada i potser l’hem de destinar a gaudir i a la creativitat enlloc d’aprendre la guia telefònica de memòria. Però hem de tenir un lloc on apuntar aquestes dades, un lloc centralitzat on sigui pràctic d’accedir-hi i actualitzar les dades; aquest lloc pot ser la gran oblidada aplicació de contactes de Gmail.

Perquè Contactes de Gmail?:

  • Permet la sincronització automàtica amb els telèfons amb Internet actuals com iPhones, Androids, iPads de manera gratuïta. Així ens oblidem de tenir telèfons desactualitzats, si actualitzem per exemple un telèfon al mòbil automàticament se sincronitzarà amb els nostres contactes de Gmail. També permet la sincronització amb els programes de PC com Outlook.
  • Permet l’organització senzilla de totes les dades en un únic contacte (diversos telèfons, diverses adreces de correu electrònic, enllaç directe a Google Maps, Notes, foto de contacte, etc).
  • Permet fer copies de seguretat, importar contactes, gestió de duplicats, etc.
  • Al estar les dades guardades al núvol en cas de perdre el telèfon podem accedir entrant a internet amb el nostre usuari i password.

1 - Què és un contacte?

En un contacte podem afegir molta informació com veieu a la imatge de sobre. Interessant l'apartat notes de la dreta on podem apuntar informació que ens sigui útil d’aquest contacte (pis on viu, el nom de la filla, si li agrada el cafè sol o el cafè amb llet, je je el que sigui)



2 - Grups de contactes

Una opció molt interessant és crear grups de contactes. Útil quan s’envia un correu a tot un grup; per exemple a tots els redactors de criteri, a tota la família, a un grup d’amics, etc. Si no tenim un grup hem d’anar escrivint adreça per adreça i això és molt lent i té el perill que ens podem deixar algú.

Per afegir gent a un grup simplement els hem de seleccionar a la llista i seleccionar la opció GRUPS i triar al que volem afegir o crear un grup nou.

Truc: Jo a tots els grups els començo per un guio tipus “–RedactorsCriteri”. Així al escriure un nou correu només posant “-R” sé que es tracta d’un grup i faig una diferenciació dels contactes individuals dels grups.


3 - Fotos

No hi ha res més divertit que tenir una foto dels nostres contactes habituals, una foto divertida, original, és a dir, no cal que sigui la foto de la seva cara tipus DNI. La foto la podem afegir tant des del telèfon com des de contactes de Gmail i se sincronitza.

Quan ens truquen i veiem la seva foto enlloc d’un trist nom us asseguro que tot canvia.


4 - Contactes al telèfon (sincronització)

La part més important perquè des de que tenim el telèfon amb Internet i la sincronització automàtica té més sentit tenir-ho ordenat, quan només eren els contactes de Gmail jo no ho tenia gaire ordenat ;-)

4.1 - Androids
En Android com és lògic no s’ha de fer res perquè ens sincronitzi, només obrir el telèfon ens demana el nostre compte de Google i ja ens sincronitza el correu, calendari i contactes.
M’he fixat que amb alguns telèfons (per exemple el HTC Desire amb Sense) permet més d’una opció per guardar els contactes (SIM, guardar només el contacte al Telèfon i Google), jo recomano utilitzar l'opció únicament de Google perquè sinó tindrem els contactes duplicats, no tindrem copies de seguretat, etc.

4.2 - iPhone / iPhod Touch / iPad / iPad 2
Els de la poma tenen 3 opcions de sincronització:

  1. únicament amb l’ordenador mitjançant iTunes i l’Agenda del Mac
  2. utilitzant MobileMe
  3. utilitzant Google
La primera té el problema que hem de connectar físicament el telèfon a l’ordinador cada vegada perquè es produeixi la sincronització, això es pot solucionar amb MobileMe però s’ha de pagar 80 € l’any. L'última opció de Google és gratuïta i aquí poso unes quantes pàgines que expliquen com fer-ho:

4.3 - Altres telèfons 
Si podem exportar-ho a Excel o algun format desde contactes de Gmail ens permet importar-ho, si ho tenim a la SIM també ho podem recuperar desde el Android mateix i sinó no hi haurà altra que posar-ho a mà. Aquí un link que per molts ús serà interessant:

5 - Copies de seguretat i més accions

La facilitat de fer copies de seguretat per no perdre la informació sempre és molt útil. És molt fàcil fer una copia de seguretat i no ocuparà gaire perquè les dades dels contactes ocupen poc. S’exporten en un fitxer csv que es pot obrir directament en Excel.

Per fer la còpia de seguretat només cal anar a Més accions / Exporta...

Més accions:

  • Des de fa poc Gmail també permet fer restauracions, per exemple si hem fet alguna desgràcia li podem dir que restauri tot tal i com estava ahir, o la setmana passada.
  • Podem combinar contactes que els tinguem duplicats simplement seleccionant-los a la llista (en la imatge de dalt hi ha 2 contactes que fan referència a Sugus), utilitzant l’opció “Combina els contactes”. També podem fer “Cerca i combina els duplicats”, molt útil al principi si ho tenim tot fet un desgavell, intenta buscar duplicats i tel’s ensenya i si vols et dóna l'opció de combinar la informació en un únic contacte.
  • Podem importar contactes des d’altres comptes.

Espero que us hagi agradat i ens ajudi a ser més ordenats, ordenar els contactes és menys feina del que ens imaginem i amb una hora ja ho tindrem tot fet. Ara només caldrà anar-ho mantenint. Ànims!!!




Notícia llaminera del mes:


Aquest mes indiscutiblement li toca al nou iPad de Apple. El iPad 2 té la mateixa pantalla però és més prim, pesa menys, té doble processador, 2 càmeres, mateixa duració de bateria i pel mateix preu. [iPad2]









Frase del mes


Existen tres tipos de personas: aquellas que se preocupan hasta la muerte, las que trabajan hasta morir, y las que se aburren hasta la muerte.

Winston Churchill







Share this:

3 comentaris :

  1. bones,

    acabo d'aterrar en aquest bloc casualment, i us he d felicitar!

    en el meu cas, al desembre valorava entre android i iphone, i quan vaig decidir-me pels primers, i només sabent q android era d google, vaig optar intuïtivament per passar-me tots els núms. de telèfon d l'antic mòbil al gmail. sense saber-ho ho vaig endevinar!

    en veure l'encert -en el meu cas, contrastat- d'aquest article, no m'he pogut estar d fer una passejada per les altres llaminadures, i ho he trobat tan útil q se m'han fet quarts d 3 i demà m'alço a les 7

    ResponElimina
  2. Ostres no hi ha millor notícia de que t'agi agradat !!! moltes gràcies pel comentari.

    Veig que cada vegada hi ha més Androides pel món, un dia faré un especial!.

    Salut i CriTeri

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes