uns dies amb el Nexus 5

Ara mateix acabo de mirar la disponibilitat del Nexus 5 al Google Play (únic lloc on es pot comprar) i encara hi ha existències però et fan esperar més d'un mes. La disponibilitat dels nexus és un gran misteri.




Per sort em van avisar i el vaig poder comprar a temps i ara ja porto uns dies amb ell. És hora de fer algunes reflexions.


Nexus 4 i Nexus 5

Al maig d'aquest any vaig escriure l'article Opinions sobre Nexus 4, l’Android més pur! En aquell moment passava d'un nexus 1 a un nexus 4 i la diferència era brutal. Ara la diferència entre el nexus 4 i el 5 és petita, tot millora una mica però la veritat és que no es nota significativament, ja que el Nexus 4 és un telèfon fantàstic que encara durarà molt de temps.


Qualitat / Preu

La gamma nexus tenen un relació qualitat/preu increïble. No només per les característiques tècniques sinó perquè al tenir una versió pura d’android la relació entre software/hardware es nota. En definitiva ho notem perquè es penja menys i va més fi. Ja en vaig parlar en l’article Opinions sobre Nexus 4, l’Android més pur!

El Preu és la meitat d’un iPhone o d’un Android de gamma alta. Hi ha Androids de marques Xines que últimament se senten a anomenar molt, com el Xiaomi, però jo encara no m’he atrevit tot i que fan bona pinta; per ara prefereixo un nexus.

A més, al ser un nexus pur disposem de tot el sistema en català.


Disponibilitat

Google no sembla que faci molt negoci amb aquests nexus o simplement no li interessa vendre molt. El nexus 4 el van baixar de preu a l’estiu i el podries comprar per 200 € però es va acabar en un plis, i en lloc de dir que ja no en farien més a la pàgina web posava “torna aviat…” i ja no l’hem vist més. Un nexus 4 per 200 € era una ganga de veritat, potser relació qualitat/preu millor que un nexus 5.

El nexus 5 només es pot comprar a internet i ha sortit al mateix moment a molts llocs del món, així que per una vegada a la vida podem comprar alguna cosa que està a la última. Per mi, que Google vengui directament fora de les operadores m’agrada.


Android 4.4 Kit-Kat

La nova versió d’android (que per ara només té el nexus 5) té nom de xocolata. Visualment tampoc ha variat molt respecte a l’anterior (versió 4.3), petites millores que et vas trobant i millor no molts canvis perquè tal com està ara el sistema operatiu Android el trobo molt atractiu.

M’agrada molt que ara quan escoltes la música en la pantalla de bloqueig es veu de fons la portada del àlbum, un gran detall. Per cert, el servei google músic va molt i molt bé, per mi ja ha superat la opció ipod-iTunes.


Nexus 5, iPhone, altres…

No hi ha el mòbil perfecte. Però el nexus té una pantalla increïble i l’android Kit-Kat funciona de meravella.


Ja no m’enrotllo més perquè està ple de webs que en parlen i tampoc faré un repàs de totes les característiques.


Últimes recomanacions:


Salut i Criteri


Dicen que el corazón
Es un músculo que necesita acción
Andrés Calamaro
Tantas veces by Andrés Calamaro on Grooveshark

Share this:

2 comentaris :

  1. Però perquè és un bon telèfon? Hi ha telèfons xinesos més barats amb prestacions semblants no? I aquest telèfon també el fabriquen a Xina no? Volem més explicacions!

    ResponElimina
  2. Estimat anònim

    He actualitzat l'article i he afegit alguna cosa sobre els xinesos. Escolta l'inici del podcast de mossegalapoma (el link està a l'article) i trobo que coincideixen molt en el que jo penso.

    Nexus is great

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes