Un núvol personal (GMAIL)


Vivim en l’era de la societat de la informació i la majoria ja em
deixat doncs enrere l’edat de pedra i la revolució industrial. Internet es clau en aquesta era que ens toca viure però us heu preguntat mai “que és Internet?”; jo m’ho imagino com un núvol on es guarda la Informació. En aquest núvol hi podem trobar des de enciclopèdies, forums, blogs, revistes, receptes de cuina, música i un munt de coses més.

Però que faríem de tota aquesta informació si no la poguéssim trobar ?


Aquí entra en joc una empresa fundada el 1998 per dos estudiants de doctorat en informàtica a l'escola d'enginyeria de la Universitat d'Stanford, Larry Page i Sergey Brin. Aquesta empresa es diu Google i aquest mes de setembre justament han celebrat 10 anys, semblava que eren més viejetes, oi ?. Una curiositat es que el nom de Google és un joc de paraules de ‘googol’ que es dona a la xifra de “10 elevat a 100” (un 1 seguit de 100 ceros)
Però avui no vull parlar del buscador Google sinó del seu correu electrònic, el Google Mail o GMAIL.
5 raons bàsiques per passar-te a GMAIL “el millor correu del món”:
- Tot hi cap. Actualment ja supera les 7 GB i va pujant. Això fa que no hagis de borrar cap correu i sempre ho tinguis a mà. Jo fa 4 anys que el tinc i quan busco una foto que em van enviar d’un correu antic encara la trobo.
Tot ho trobes. Té un buscador súper ràpid integrat. La idea és “no cal ordenar” només cal buscar amb un click.
- Adéu a l’spam i als virus: té un antispam (correu brossa) i un antivirus integrat.
- Converses. GMAIL t’agrupa els missatges amb converses. Per mi un gran invent, tot queda més ordenat i ocupa menys.
- Súper ràpid. La pàgina web és molt ràpida de carregar; ideal si tens una connexió d’Internet lenta i sinó també perquè a ningú li agrada esperar.
Vols més raons: Xat, accés des del mòbil, etiquetes...
... i no patiu perquè aquesta llaminadura és gratis i en català


Si encara no ho heu fet es poden personalitzar algunes opcions del correu amb l’opció “Configuració” situada a dalt a la dreta (Settings en anglès):
- Es pot posar l’idioma del GMAIL en català
- Afegir més comptes al correu Gmail. Un tema molt interessant es poder rebre tots els correus aquí. Així ja no heu de revisar mil comptes de correu diferents. Quan escriviu un nou correu simplement trieu des de quin compte voleu enviar
- Crear Filtres.
- Poder desactivar els “Clip Web” si no t’agrada
I ara algunes opcions pels que ja l’utilitzeu i en voleu més

El secret es la cerca!
La cerca del Google és al cor de Gmail. Ràpida, eficaç, efectiva. Només heu d’introduir algunes paraules clau a la caixa de cerca i el vostre missatge apareix. No cal que us preocupeu d’on heu desat els vostres missatges. Alguns trucs:
Pepito Busca la paraula Pepito
From: Pepito Busca els mails que t’hagi escrit el Pepito
To: Pepito Busca els mails que hagis escrit al Pepito
Subject: Bar Busca missatges amb la paraula Bar al assumpte
filename:JPG Busca missatges amb un fitxer JPG adjunt
label: Fotos Busca missatges amb l’etiqueta “Fotos”
... i també podem utilitzar aquestes opcions combinades


Etiquetes - Posa una mica de color
Emmagatzemar el correu en carpetes amb subcarpetes i més subcarpetes no és una forma productiva d’ocupar el dia. GMAIL no té carpetes sinó que s’ha inventat les “etiquetes” que tenen l’avantatge de poder aplicar més d’una etiqueta a un sol missatge o conversa facilitant l’organització i cerca de missatges.
Jo per exemple tinc les etiquetes Fotos, Documents, Notes, Útil, Feina, Receptes, etc.
Una tema molt interessant es aplicar filtres automàtics per etiquetar. Per exemple podeu crear un filtre que digui que tothom que escrigui del correu “@gencat.cat” li posi l’etiqueta “Gene” i fins i tot que el mail ja no e’l posi a la safata d’entrada.
Ah! I a cada etiqueta se li pot posar un color


Infinites comptes de correu
Una curiositat es que GMAIL ignora el “.” en el nom d’usuari i podem afegir el que vulguem després del signe “+”. És a dir és el mateix:
socusuari&gmail.com
soc.usuari&gmail.com
soc.u.s.u.a.r.i&gmail.com
soc.usuari+Fotos&gmail.com
D’aquesta última opció s’anomena Alias i el podem utilitzar per organitzar els correus. Per exemple si ens enviem un mail a nosaltres mateixos amb soc.usuari+Fotos&gmail.com i posem un filtre amb la opció “Per a:+Fotos” podem fer que el mail vagi directament en aquesta Etiqueta. També ho podem utilitzar per donar una adreça en alguna pàgina web tipus socusuari+borram@gmail.com i fer un filtre perquè automàticament aquests mails vagin a la brossa.
- El compte GMail et servirà no només pel correu sinó que el podràs utilitzar per exemple pujar fotos a internet, montar un blog, escriure documents tipus Word, Excel o Powerpoint online, llegir el diari i moltes altres coses que potser aniré explicant en altres capítols d’aquesta secció.
I ja saps, amb GMAIL tens tota la teva informació, sempre més ordenada que la teva pròpia habitació, i accessible des del teu núvol.



En realidad, prefiero la ciencia a la religión. Si me dan a escoger entre Dios y el aire acondicionado, me quedo con el aire.

Woody Allen


Share this:

1 comentari :

  1. M'ho estic passant MOLT Bë amb les teves llaminadures.
    leinaD

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes