Google Wave: Surfejant en una gran onada


Aquest mes volia parlar de música creative commons amb Jamendo però haurem d’esperar al mes següent perquè acabo de rebre una invitació de Google Wave i tinc ganes d’explicar-vos la sensació de provar aquesta llaminadura nova i estranya.

Primer de tot dir que m’ha fet molta il·lusió ser dels primers en poder entrar i provar com funciona... per provar-ho m’he enviat a mi mateix un Wave amb un mapa, he parlat amb un robot en anglès, he provat de publicar un Wave directament al Blog (encara no me n’he sortit), he buscat gatgets i robots.... però al cap d’una estona t’adones que no tens encara amics a qui enviar un Wave i per tant l’eina es queda una mica limitada i només pots imaginar que serà Brutal !.


Però que és un Wave ?
Doncs és una pregunta complicada de respondre i buscant a veure que deien la gent sobre el Wave m’ha agradat la crítica del diari el País en l’article “Google refuerza el correo electrónico” que diu:
Hasta ahora, el correo electrónico ha sido, en realidad, una creación a imagen y semejanza de la correspondencia clásica en papel. Cuando el e-mail se creó, en 1971, el ancho de banda era extremadamente limitado.
Si el correo electrónico se inventara hoy en día, se parecería mucho a Google Wave. Esta nueva aplicación, todavía en fase de pruebas, es el intento de Google de revolucionar el mundo de las comunicaciones, integrando en una misma cuenta mensajes, chat, vídeo, imágenes, mapas y un sinfín de servicios más.
...
Las capacidades son impresionantes. Puede que al final Wave acabe revolucionando la Red. Pero de momento, el producto no es sencillo ni intuitivo.
Podeu llegir l’article complet a elPais.com
Potser no sembla gaire cosa això del Wave i si s’ho hagués inventat qualsevol empresa no li faríem ni cas. Però s’ho ha inventat Google que tenen el millor correu del món (GMail), tenen Google Maps, Picasa, Youtube, el millor buscador, casi la totalitat de la propaganda a Internet, un sistema operatiu mòbil (Android), Google Chrome, etc; i ara fins i tot han tret un navegador GPS amb tràfic en temps real, imatges de satèl·lit, cartografia sempre actualitzada i gratis (fet que ha fet baixar les accions de Tom Tom un 20% en un dia).
Google no sé si serà l’empresa més rica del món però si que és de les més influents i la seva filosofia d’empresa m’encanta (tot gratis)... però també crec que tenen masses coses i ja fan por.

Gadgets i llaminadures
En un missatge de correu electrònic 2.0 (Wave) podem fer moltes coses a través d’afegir Gadgets. Podem afegir Google Maps dins un Wave, jugar a escacs amb un amic, afegir una enquesta, etc.
Un tema que m’ha agradat molt es que podem arrastrar les fotos (i documents) des de l’explorador directament dins un Wave.

El que més m’ha sorprès ?
Doncs l’altre dia un amic pel chat del GMail em feia aquesta pregunta i li vaig respondre que el que més m’ha sorprès son els ROBOTS. Si!, el Google Wave té robots que fan el que fa un robot, fer coses mecàniques que tu dius que facin i que et poden estalviar molta feina.
Els 3 robots que he trobat més interessants:
Rosy: traducció en temps real amb múltiples idiomes. Rosy és traductora de professió i al agregar-la com a contacte en un Wave en el primer missatge et deixa seleccionar l’idioma. Et permet mantenir fins i tot una conversa (tipus Chat) amb un alemany i entendre’s cadascú escrivint en temps real amb la seva llengua (catalààanglès, alemany, portuguès, etc.).
Bloggy: Et publica el Wave directament al Blog. Increïble !
Tweety: Integra el Twitter dins un Wave i així ho pots fer tot des d’aquí. La idea de Google és centralitzar-ho tot dins Google Wave (Facebook, twitter, chats, GMail, etc.)
El concepte de robots el trobo molt original i el nom el trobo digne d’un tractat de filosofia. Els robots els tens a la llista amb els altres contactes de carn i ossos i els pots convidar a les teves converses; és a dir, tens converses on hi ha companys normals i també companys robots.
Per últim un vídeo molt divertit sobre Hitler i Google Wave:


Sempre pensant en ANDROIDES fets de metall i cables
no m’hagués imaginat mai que els ROBOTS del segle XXI serien virtuals
Mr. Llaminadures

Share this:

5 comentaris :

  1. Volem saber més coses del Wave !!

    ResponElimina
  2. Molt interessant Dani! Pero fins que no em regalin la taula de surf aquesta no podras fer-me res més enveja. Sana, però! jejej

    Salut!

    ResponElimina
  3. per cert, el video es Brutal! Sobretot quan surten aquelles dues, una polorant, i l'altre li diu: tranquila, tu usas hotmail!

    jejeje

    ResponElimina
  4. Tinc 10 invitacions del Wave pels fans de CriTeri

    mr.llaminadures@gmail.com

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes