Evernote: Memòria d’Elefant

La capacitat de memòria personal és un bé escàs i més avui en dia on estem immersos per una banda a la societat de la informació (o sobre-informació) i per altra a l'estrès. Factors directament proporcionals a la falta de memòria.
De la informació que rebem o generem cada dia segurament només un 2 % volem guardar al nostre cap... però el nostre cap es despista sovint. Que tal si us dic que la solució es que us compreu un elefant perquè us guardi a la seva gran memòria tot el que vosaltres vulgueu?, des de les vostres idees personals, a notes de les reunions, fotos d’una tarjeta de visita, factures, horaris de tren, Blogs, notícies d’Internet, registre dels vins que més us agraden o de pel·lícules recomandades, la llista de la compra, etc.

Aquest elefant existeix, és digital i és gratuït. El seu nom es Evernote i el podeu descarregar de:


La versió gratuïta de l’elefant menja 40 MG al mes, que és més que suficient si voleu guardar bàsicament text i imatges web (si en voleu mes s’ha de pagar).

La informació se sincronitza a la web (el núvol) així que tot el que voleu guardar ho tindreu accessible des de qualsevol lloc i dels ordenadors o dispositius que vulgueu. Podeu organitzar tot en etiquetes (carpetes) i un tema molt interessant es que busca dins dels documents PDF i imatges. És a dir, que si feu una foto amb el mòbil a una targeta de visita després ho podeu buscar pel nom de la persona.

TOT EL QUE ÉS EVERNOTE

1. Aplicació: Evernote és una aplicació per Windows i Mac. Lloc ideal per posar notes, fer llistes de tasques i organitzar-ho tot.

2.Navegador: Molt útil posar un capturador web (icona en forma d'elefant) en el navegador Firefox o Google Chrome. Selecciones el text amb les imatges que t’interessen i clic a la icona del Elefant i ell ja ho guarda per sempre a l'etiqueta que t’interessa. Ideal per recopilar informació per anar de viatge, recerca d’informació d’un projecte per Internet, comprar-se un pis, etc. Molt millor que la opció de copiar i enganxar en un Word que és el que feia jo fins ara.

3. Mòbil: També hi ha una versió per al iPhone o Android de Google que permet guardar notes de text, una captura de la càmera de fotos o una nota de so. I pots buscar en qualsevol moment dins el nostre núvol Evernote.


Jo utilitzo Evernote per guardar informació que trobo per la web. Per guardar documents i fitxers trobo més còmode el gran invent del DropBox. Si encara no el coneixeu us recomano Dropbox - El USB per despistats

Mr. Llaminadures

Vídeo de com funciona Evernote:Screencast #6: aprende Evernote en minutos de Berto Pena.

El Vídeo més divertit del mes: a Hitler no li agrada el iPad




Si ya sabes lo que tienes que hacer y no lo haces entonces estás peor que antes.
Confucio.

Share this:

1 comentari :

  1. Estem segurs que anem cap on volem anar ?

    Mireu que diu Eric Schmit, cap de Google:(Inquietant !!!)

    Los llamados smartphones (teléfonos inteligentes) no sólo permiten navegar por Internet y mandar y recibir mails, sino que se convierten prácticamente en mini-ordenadores que llevamos siempre en el bolsillo y "lo saben todo sobre nosotros". Desde la última persona a la que hemos llamado o mandado un mail hasta el lugar en el que nos encontramos en cada preciso momento.
    Armando

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes