MOON

Abans de passar a la pel·lícula d'aquest més, us comento algunes novetats:
Com molts de vosaltres ja sabeu, cada últim dimarts de mes fem la projecció d’una pel·lícula, al Casal de la Fura de Solsona (a la plaça St. Pere) a les 21:30h.

Volem que ens ajudeu a triar la pel·lícula de cada mes, i per això us en proposarem tres a cada Criteri, perque voteu (l'enquesta està al menú de l'esquerra). Podeu votar encara que no pugueu venir a veure la pel·lícula, la vostra opinió ens interessa. Una setmana abans de la projecció, tancarem l’enquesta, i la pel·lícula més votada serà la que passarem (acompanyada d’un curt, com sempre).

Gràcies per la vostra col·laboració !!
I ara passem a la suggerència d'aquest mes......



Direcció: Duncan Jones.
País: Regne Unit.
Any: 2009.
Durada: 97 min.
Gènere: Ciència-ficció, drama.
Interpretació: Sam Rockwell (Sam Bell), Kevin Spacey (veu de Gerty), Dominique McElligott (Tess Bell), Kaya Scodelario (Eve Bell), Benedict Wong (Thompson), Matt Berry, Malcolm Stewart.
Guió: Nathan Parker, basat en un argument de Duncan Jones.
Producció: Stuart Fenegan i Trudie Styler.
Música: Clint Mansell.
Fotografia: Gary Shaw.
Muntatge: Nicolas Gaster.
Disseny de producció: Tony Noble.
Vestuari: Jane Petrie.
Distribuïdora: Sony Pictures Releasing d'Espanya.
Estrena al Regne Unit: 17 juliol 2009.
Estrena a Catalunya: 9 octubre 2009.





SINOPSI
Sam Bell (Sam Rockwell), és un miner enviat durant tres anys a la base Selene a la Lluna amb la missió d'extreure recursos per intentar pal·liar la crisi que està patint la Terra amb els seus subministraments energètics. La seva única companyia serà l'AI (Inteligencia Artificial), l'ordinador que controla la base (veu de Kevin Spacey). El film es centra en les dues setmanes abans que abandoni la base per tornar a casa, moment en el qual Sam comença a veure, sentir i a notar coses estranyes. A més, durant un accident en una rutinària extracció de gas descobreix que Lunar, la companyia que l'ha contractat, té els seus propis plans per a reemplaçar-lo i que el nou substitut és inquietantment familiar ...









Moon, dirigida per Duncan Jones, va ser escollida com la millor pel lícula de la Secció Oficial Fantàstic a Competició de la 42 edició de Sitges 09 - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Moon recupera la tradició de la ciència-ficció dels anys setanta, amb el gust per les maquetes a l'hora de confeccionar els efectes visuals. Duncan Jones, fill de David Bowie, debuta a la direcció amb aquest trencaclosques, evitant l'excés de metafísica i potenciant el contorn humanista.

Share this:

2 comentaris :

  1. Moon és una gran pel·lícula, a mi em va agradar especialment. Potser és d'aquelles que depen del dia que t'agafi i a mi em va agafar el dia.

    Per cert el tema de votar les pel·lícules em sembla fantàstic. Però proposo que sigui part d'aquesta secció i no que quedi a la part esquerra de la web.

    ResponElimina
  2. M'ha encantat la peli. Moltes gràcies per la recomanació. També bona la clucada d'ull que fa al seu pare David Bowie.

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes