El silenci de Lorna

Per convertir-se en propietària d'un bar amb el seu xicot, Lorna, una jove albanesa que viu a Bèlgica, es fa còmplice d'un diabòlic pla ideat per un mafiós anomenat Fabio.
Fabio ha orquestrat un fals matrimoni entre ella i Claudy. El matrimoni permet a Lorna obtenir la nacionalitat belga, per després poder casar-se amb un mafiós rus que està disposat a pagar molts diners per adquirir la mateixa nacionalitat ràpidament. No obstant això, perquè el segon matrimoni de Lorna sigui possible, Fabio ha planejat matar Claudy.



Títol original: Le silence de Lorna.Direcció i guió: Jean-Pierre Dardenne i Luc Dardenne.
Països: Bèlgica, França i Itàlia.
Any: 2008.
Durada: 105 min.
Gènere: Drama.
Interpretació: Arta Dobroshi (Lorna), Jérémie Renier (Claudy), Fabrizio Rongione (Fabio), Alban Ukaj (Sokol), Morgan Marinne (Spirou), Anton Yakovlev (Andreï), Grigori Manoukov (Kostia), Mireille Bailly (Monique), Laurent Caron (detectiu).
Producció: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne i Denis Freyd.
Fotografia: Alain Marcen.
Muntatge: Marie-Hélène Dozo.
Disseny de producció: Igor Gabriel.
Vestuari: Monica Parella.
Distribuïdora: Vértigo Films.
Estrena a Bèlgica: 27 ago 2008.
Estrena a Catalunya: 30 juliol 2010.



Habituals del Festival de Cannes, els germans belgues Jean Pierre i Luc Dardenne han guanyat ja dos palmes d'Or (Rosetta, 1999, també premi d'interpretació femenina; El Niño, 2005), un premi d'Interpretació masculina (El Fill, 2002) i recentment el premi al millor guió amb El Silenci de Lorna (2008).

 

Share this:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes