Carretó, carretó!

Mai se com començar la secció...així que avui anirem directes al cotarro!!
Com que el mes passat ja varem aprendre a redecorar un moble, aquest mes he pensat...que carai! fes-te'l tu!! Així que començarem de zero.

El moble que us proposo de fer té moltíssimes utilitats, un carretó per la cuina (com és el cas de l'exemple que us explicaré), pel lavabo, o per les joguines dels peques fent-los també col·laborar a la gran creació!


Quan ja tenim tot el material podem començar a polir la fusta de les caixes de fruita per evitar que ens puguem fer mal amb alguna estella.

També es podria fer el carretó amb caixes de plàstic, però sempre quedarà menys rústic, i si ho hem de fer amb els peques, és més divertit pintar la fusta!!

És important que les tres caixes tinguin la mateixa mida per evitar que no ens encaixin, en aquest cas, com que les nostres eren molt altes dels costats, el que hem fet ha estat retallar la vora d'un dels laterals de dues de les caixes per tal de poder ficar la mà.



Quan ja ho teniu tot llest, tenim; dues caixes amb un lateral retallat amb la serra i un sense retallar. Aquesta serà la caixa que farem servir per dalt de tot. Ja podem pintar les caixes del color que més us agradi!!
A una de les caixes retallades li posarem les 4 rodetes de manera que així el carretó es pugui moure fàcilment.


Ara podríem apilar les tres caixes i amb un parell de claus (púas en idioma LeroyMerlin) ja ho tindríem acabat... però seria massa fàcil, així que anem per la segona part.

És important que el moble ens agradi quan hem acabat de posar tot el menjador potes amunt i els teus companys de pis s'estressen perquè ho tens tot pel mig... (cas hipotètic eh?).

Així que com a toc final el que farem és afegir un tros de roba a l'interior de cada caixa, així evitem que es taqui la fusta en el cas de posar menjar, o que es vegi el fons de la caixa en el cas de que ens haguem quedat sense pintura (ejem, ejem!). Així doncs, el tros de roba triat ha de tenir aquesta forma. El més important és que les mides de la roba coincideixin amb les de la caixa... perquè sinó us sobrarà roba per tot arreu!!

Un cop tallades a mida només necessitareu cosir els laterals, on el resultat final ha de tenir forma de caixa. Penseu en deixar uns centímetres de més a les vores d'aquests laterals quan retalleu la roba i així segur que no tindreu problemes al cosir.

Finalment i per acabar, posem cada tros de roba "perfectament cosit" (no patiu si no encaixa, la bellesa està en la imperfecció!). Clavem les tres caixes (la segona a la tercera i la primera a la segona), i ja ho tenim llest!!


El super carretó!!


Share this:

2 comentaris :

  1. dubte: com ho coses?? amb una agulla espacial? si valen grapes?

    molt original, segur que els meus companys de pis, els hi agradarà!

    i així una mica per compartir: el que jo tb he vist amb les caixes de catró és fer com tauletes de nit, poses la part plana -la que teòricament és el cul de la caixa- en vertical engantxada a la paret -amb dos claus- i tens els dos laterals que et poden servir de prestatgeries... és lo tipic que pot servir de tauleta de nit: on poso el llibre que m'estic llegint i el llum?... allà! tot i q segur que necessitarem que tu ens donessis unes lliçons de com fer-ho per que quedes preciós!

    gràcies per aquest espai de despertar-nos la creativitat!

    ResponElimina
  2. Ei! Moltes gràcies per les aportacions!!!

    El dubte de com ho poso, suposo que et refereixes a com clavar una caixa a l'altre no? El que he fet ha estat posar un clau des del cul de la caixa que queda per sobre a la cantonada de la fusta que queda per sota.

    Bé, buscar un punt d'unió entre les caixes per poder posar un clau! Però qualsevol altre mètode també serveix (grapes, cola...)

    Moltes gràcies altre cop!!

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes