Nineta dels teus ulls!

Després de tantes festes... què millor que fer un cop d'ull al CriTeri, no???? I ja que us hi poseu, començar l'any amb creativitat és una bona opció.
Així doncs, l'any 2011 el comencem amb un Fes-t'ho tu de categoria!!! Una Nina molt presumida! Aquesta vegada però, els materials que utilitzarem no seran del tot reciclats... això si, el resultat és molt dolç!!!!




Un cop tingueu el material, ja podeu començar... Agafeu un troç de plastilina i feu una pilota. Penseu que aquesta peça serà el cap del titella, així que millor que sigui buit per dins (poseu el dit per fer el forat com si fos un xupa-xup), i ja el podeu començar a moldejar per donar-li forma a la cara.
De la mateixa manera, fem els peus. En aquest cas jo els he fet com si fóssin dues botes gegants, però si ho preferiu podeu variar la forma o fins i tot el material.

Paral·lelament talleu la vena a trossos petits, i abans de posar-los sobre la plastilina, els haureu de posar dins l'aigua perquè s'estobi el guix i es pugui enganxar. A de quedar tot cobert i el més llis possible.


Deixeu assecar el guix una o dues horetes, i mentres, anem preparant el que serà el cabell. En aquest cas hem fet servir filferro de colors, tot i que també podeu fer servir llana o paper de colors. Tallem el filferro en trossos de tres dits de llargada i amb ajut d'unes pinces el recargoleu per tal que semblin rinxols. Aquests filferros aniran clavats al cap del titella (prèviament podeu marcar els forats per tenir una idea de on heu de posar el filferro). Com que la part de dins és de plastilina us quedarà ben enganxat.

Ara que ja tenim el cap muntat només ens queda pintar-li els ulls i la boca (a gust del consumidor).

Amb el cap fet, comencem a preparar el cos, en el meu cas he fet un cos que no es pot moure, però si voleu podeu fer-lo només de roba. Agafem la peça de porex i la vestim amb la roba triada, en aquest cas és un vestidet simple que hem acabat de decorar amb una bufanda (això és un truc perquè no es vegi la junta del cap amb el porex, però psssssssshhhhhhhhhhhhh!!!!).
Per fer el cos, hem triat el porex perquè els braços i les cames seran de filferro i així no tindrem problemes per clavar-ho. Quan ja tenim el porex forrat posem silicona calenta a la punta i introduim el cap, si no tenim silicona calenta també pot servir una cola potent.


Tant pels braços com per les cames, agafem un tros de filferro llarg, el dobleguem per la meitat i el recargolem, de manera que així és més resistent i més original. Penseu en fer les cames més llargues que els peus!!! Ara ja només us queda clavar-ho a la peça de porex. Si ho preferiu podeu muntar primer les extremitats, i després enganxar el cap.


Finalment ja només ens queda calçar la nina, de manera que, pintem les sabates de guix que ja estan seques i hi clavem el filferro que fa de cama. Jo per acabar de decorar la bota he utilitzat cinta d'embolicar regals, enganxada amb cola blanca.

I a partir d'aquí els detalls que volgueu afegir ja és a gust personal, en el meu cas he aprofitat el filferro que sobrava i la cinta d'embolicar regals per fer un paraigües!!


A TENIR EN COMPTE...
Quan vaig començar a fer la nina, volia que em quedés asseguda amb els peus penjant, el problema ha estat que els peus pesaven més que el cap i llavors queia endavant. de manera que la he posat asseguda amb les cames estirades.
El fet de fer les cames i els braços amb filferro ens dóna l'avantatge de poder-la canviar de posició, així no us en cansareu mai!!

Bon any!!!


Share this:

3 comentaris :

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes