Catifa voladora!!

Que heu trobat a faltar la secció??? Us haig de demanar perdó perquè us he deixat un mes sense saber que fer... avorrits pels racons... Però no patiu que el Fes-t’ho tu ja ha tornat!!!! I ha tornat beeeeeeeeeeen net! Si si, net net, perquè aquesta vegada rebuscarem dins l’armari de les tovalloles...


Trobo que de tots els Fes-t’ho tu que hem fet plegats, aquest és un dels més senzills i més útils! L’objectiu és poder reciclar totes aquelles tovalloles que ja no eixuguen bé, que rasquen, o q
ue estan descolorides. I és que amb aquest material poc útil podrem obtenir les catifes de bany que volguem!!! Fem un ull al material...
Un cop tingueu el material, ja podem començar...Primer de tot heu de pensar de quin color voleu la catifa, ja que la podem fer dels diferents colors de les tovalloles, blanques o també podem tenyir-les de colors vius. Nosaltres hem triat aquesta última opció.
Per fer una catifa de dos pams per pam i mig hem agafat dues tovalloles de color blanc (mida mans), i les hem tenyit amb tint de roba de color Taronja i Lila.
El procés de tenyir és molt senzill heu de posar aigua a escalfar i abans de que bulli hi afegiu el tint (tot un sobre per una tovallola) i removeu. Llavors afegiu la tovallola molla i deixeu 20 min. Afegiu una mica de sal i deixeu que es refredi durant 20 min més. Finalment heu d’aclarir bé la tovallola i estendre-la perquè s’eixugui.



Penseu que si tenyiu la tovallola l’hauríeu de rentar sola perquè no feu malbé cap altre roba. I fins i tot si barregeu 2 colors a la catifa, quan la renteu pot ser que obtingueu un tercer color no desitjat!!! Així que si tenyiu us heu d’assegurar que la roba ja no perd tint. L’altre opció és no rentar la catifa!!





Ja tenim les tovalloles seques i ara les hem de preparar per muntar la catifa. Aquesta catifa consta de dues parts;
  • Les tires de roba que és el que es veurà. Hem de tallar les tovalloles en tires d’1,5 cm d’ample i 15 cm de llarg més o menys.

  • La base. La base la podem fer amb una malla de plàstic (sobretot de plàstic perquè no es faci malbé si es mulla) de la mida que vulgueu la catifa o amb una altre tovallola. Si ho feu amb la malla de plàstic potser us costa posar-la a la rentadora, però si ho feu amb una altre tovallola haureu de fer tots els forats... Això us ho deixo triar!!!
Quan ja tenim les dues parts preparades el procés és molt senzill però és aquí on entra la paciència!! Heu de fer un nus amb les tires retallades a cada un dels forats de la malla o tovallola foradada.

Penseu que aquí la imaginació no té límits. Ja que la podeu fer tota del mateix color, combinar dos colors a ratlles o dispersos o fins i tot fer lletres!!!
El que si que us recomano és que aneu veient com de tupit us va quedant, ja que potser no cal afegir una tira a tots els forats, sinó que podeu anar fent un si un no.
Mica en mica veureu que això va agafant forma... No desespereu!!! I finalment el resultat és el següent

Amb aquesta mateixa tècnica podeu fer catifes pel menjador amb roba que ja no feu servir, o perquè la canalla jugui a l’habitació... Com sempre això només és un petit exemple de les 1000 combinacions possibles!!!!
Bon Carnaval i fins el mes que vinent!!

Share this:

3 comentaris :

  1. genial felicitats recorda YO QUIERO UNA...... petons ROSA

    ResponElimina
  2. Uoooh! Aquest taller m'ha agradat molt! I és que tinc tantes tovalloles que rasquen...
    Gràcies Laura!
    Dídac

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes