Estem molt contents!

Aquest mes estem molt contents perquè retorna el gran Pere Rovira amb una nova secció anomenada BATISCAF.


Pere Rovira és un clàssic de la revista Criteri amb la seva gran secció "Cort d'apel·lació" sobre personatges històrics; sobretot dels que la història no els hi ha fet justícia. Si no la coneixeu, us recomano que li feu un cop d’ull aquest estiu. Imprescindible!.

Ah, sense oblidar el seu vessant còmic amb la seva secció gràfica “Com si diguéssim”, a veure si torna, m’encantaven aquests dibuixos divertits i crítics.

De què va la nova versió de BATISCAF?. Doncs segons el mateix Pere Rovira:

El BATISCAF, com saps, serveix per submergir-se a grans profunditats. Molt més enllà d’on arriben els submarinets que surten a la pel·lícula Titanic i altres de semblants. Per molt que sigui un aparell de gran tecnologia, cal audàcia per submergir-se fins a les profunditats que va arribar el Sr. Piccard. Alhora, quan s’arriba a aquestes profunditats es veuen coses que no es poden veure si només s’arriba a, posem, 2000 metres. Per arribar al fons de les coses calen coneixements (tècnics, vitals, culturals, intel·lectuals), però també un mínim de dosi d’audàcia. No tenir por de què et trobaràs allà al fons. El BATISCAF em va semblar molt interessant com a metàfora de la profunditat de pensament i l’audàcia intel·lectual. No pretenc ser cap Bertrand Russell, però hi ha algunes cosetes sobre les quals crec que puc opinar una mica… ;-/

Bon estiu

Salut i CriTeri

Editorial
revistacriteri@gmail.com


Share this:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes