Paella


Qualsevol època de l’any ve de gust menjar paella, però especialment a l’estiu. Avui en farem una on els protagonistes són la sípia i els escamarlans.


Primer de tot, a la paellera amb oli ben calent hi marqueu els escamarlans. Només una mica perquè l’oli agafi el seu gust. Tot seguit els reserveu i al mateix oli hi poseu mitja ceba picada ben petita i unes tires de pebrot verd, no gaire.


Quan això ja estigui gairebé sofregit, hi poseu la sípia neta i tallada a quadrats petits. Unes voltes i, quan agafi una mica de color, hi poseu un grapat de cloïsses i uns quants musclos nets.


Tot seguit hi afegiu el brou de peix. La mida hauria de ser, aproximadament, el doble en volum que d’arròs.


Quan arrenqui a bullir, hi afegiu l’arròs bomba i, amb molta cura de no remenar-ho fort, amb una cullera de fusta feu que tot l’arròs es reparteixi homogèniament per la paellera. Per anar bé, no ho hauríeu de remenar més en tota l’estona.


Penseu que l’arròs ha de bullir uns vint minuts a foc alegre. Si veieu que el caldo s’evapora massa ràpid, abaixeu una mica el foc. També, si veieu que no bull igual per tot arreu, podeu anar movent la paellera perquè el foc vagi passant per totes les zones. Ho proveu de sal i hi afegiu unes branquetes de safrà que haureu torrat lleugerament a sobre d’un bocí de paper de plata per realçar el seu aroma.


Quan a l’arròs li falti uns 5-8 minuts per acabar, hi repartiu els escamarlans i els enfonseu una mica en l’arròs.


Quan l’arròs estigui al punt, apagueu el foc i ho deixeu reposar cinc minuts tapat amb un paper de cuina.


Bon profit!!!

xafi.rp@gmail.com


Share this:

1 comentari :

  1. Molt estiuenc !!! Molt adecuat ! Falta un vinet per acompanyar-la !!!

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes