Bacallà al “Pimentón de la Vera”

Aquest mes us vull presentar, pels què no el coneixeu ja, un producte extraordinari. Es tracta del “Pimentón de la Vera” (http://www.pimentonvera-origen.com/), que és un pebre vermell d’excel·lents qualitats culinàries, ja sigui en les seves versions dolç, agredolç o picant. El farem servir per fer un bacallà inspirat en la recepta del clàssic “ajoarriero”.

En primer lloc ens cal un bacallà dessalat. La bona qualitat del bacallà que feu servir marcarà l’exit del plat.

L’eixugueu amb un paper de cuina a fi i efecte d’eliminar tota l’aigua sobrant. Tot seguit l’enfarineu i l’espolseu per eliminar, també, l’excés de farina. El poseu a fregir amb oli d’oliva a foc mitjà. Només cal que es dauri una mica de cada costat.

El retireu i, en el mateix oli i a foc tan baix com pugueu, hi sofregiu els alls tallats a làmines. Quan aquests estiguin lleugerament daurats, apagueu el foc i hi afegiu un parell de cullerades del “pimentón” dolç. Hi feu unes voltes perquè tot s’ajunti.

Finalment, poseu el bacallà en una safata d’anar al forn i el banyeu en l’oli amb els alls i el pebre vermell. També, si voleu, hi podeu posar uns ous durs partits per la meitat. Ho poseu al forn a foc mitjà fins que el bacallà estigui a punt, tot regant-ho de tant en tant amb el propi suc.

Bon profit!!!


xafi.rp@gmail.com

Share this:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes