Soffing 1.0 – Ens canviem la TV !!!

La Tele és un invent fantàstic... vídeo i so integrat en un aparell còmode d’utilitzar i que crea un ambient hipnòtic semblant a quan mires un foc a terra. Deu ser alguna fet del funcionament de les neurones (que jo no he acabat d’entendre mai) i que produeix el síndrome de “neurones distretes” que fa que et puguis passar hores i hores davant la TV; a vegades sense arribar a mirar res que t’interessi.

Es tant fantàstic que alguns s’han adonat d’aquest poder i ens han espatllat l’invent. S’aprofiten per controlar-nos mentalment, per fer que comprem i no parem de gastar, per fer-nos veure que necessitem aquell cotxe o aquella colònia, perquè ells son els millors i volen que els votem... Sí, és inevitable i no podem escapar i en part ens agrada.

Revolució Televisiva: Ara tot això pot canviar de cop i ve tota una revolució per tres motius:


1.- TDT
: El primer motiu es que entra la TDT, un nou format de Tele que bàsicament permet tenir més brossa televisiva amb més qualitat d’imatge i so però amb el mateix sistema de funcionament.

2.- Alta definició HD (High Definition):
Un segon motiu és l’augment de la resolució que estan sofrint les teles aproximant-les a una pantalla d’ordenador. Per fer-nos una idea les TV amb el sistema PAL (el que teníem fins ara) té una foto fixa de 0,4 MG (768×576 píxels), en canvi les teles HD tenen una resolució de 1 MG fins a HD que permeti veure en HD (reduïnt la resol·lució).

No barrejar TDT amb Tele HD i de fet no cal canviar la Tele per veure TDT!... algo que no s’ha explicat perquè interessa que fem gasto. La TDT aquí s’emetrà a la mateixa resolució que teníem amb la senyal analògica (sistema PAL) però es veu millor perquè no té pèrdues en la senyal al ser digital i la qualitat de so també és superior. El sistema TDT permetria emetre a més resolució (per exemple HD) però llavors es reduirien el número de cadenes disponibles.
3.- Internet: L’últim motiu i de fet el més important és l’efecte dInternet. Permet doncs tenir televisió a la carta (nosaltres triem el que volem veure i quan ho volem veure) i col·laborativa (barreja de continguts comercials amb continguts fets per la gent).


Així que si ens volem apuntar a fer soffing tenim diferents opcions:
Opció A – TDT (control de zapping)
És l’opció més normal per la gent de més de 50 anys o gent que no es vulgui complicar la vida. Un munt de canals per fer Zapping amunt i avall. I si pagues cada mes doncs potser tens la possibilitat de tenir encara més canals per fer zapping.
Per gaudir d’aquesta opció només es necessari una TV amb descodificador o un petit descodificador a banda.
Tot i ser l’opció més senzilla i barata també és l’opció més còmoda. Es pot triar del que posen en aquell moment el que t’agrada i punt, no cal programar ni configurar ni res.
Opció B – TDT gravador (control mig)

El gravador és la versió millorada del vídeo. Podem programar que ens gravi cada setmana el programa que volem i quan volem ho veiem. Tot i que sembli estrany encara fan bons programes a la TV i bones pelis. Només cal una mica de previsió i una gran avantatja es que ens podem saltar els anuncis ;-)
Per exemple aquest TDT gravador Iomega HD de 500GB (140 €). És un disc multimèdia (reprodueix fotos, vídeos i música), pot buscar dins la xarxa de la nostra casa (pel router d’Internet) i grava programes de la Tele.
Opció C – Soffing 2.0 (Control total, televisió a la carta)
És l’opció més llaminera i és la televisió del futur segur. Podem connectar la TV al ordenador normal o comprar un ordenador específic per això. Ens permet des de connectar-nos a Internet per mirar el correu, baixar pelis i veure-les, escoltar música, revisar fotos, o... la última novetat “veure continguts en Streaming”...
Si vols saber que és això del Streaming i tens ganes de passar-te al Soffing 2.0 no et perdis el pròxim número.

Fins la propera companys i bon estiu
Mr. Llaminadures


Nens no sé perquè viatgeu tant si jo des de la Tele “vec tot lo món”
La meva Padrina Ramona

Share this:

1 comentari :

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes