La odissea de comprar un iMac

Abans d’anar de vacances el nostre ordenador fix de casa es va despedir per sempre. Al tornar ens vam decidir de comprar un iMac però no és or tot el que fa Apple i he tingut de tornar uns quants ordenadors a la botiga per soroll en el disc dur.





Aquí us explico la meva història per si a algú li és d’utilitat en comprar qualsevol aparell electrònic:


Ordenador 0 - Mort anunciada. El nostre HP de menys de 3 anys no s’engega. Desmuntar, connectar, botiga, canvi font d’alimentació, uf també targeta gràfica, bye bye. Aquest ordenador mai ha estat gaire fi, HP no és una marca recomanable (mai més compraré un HP!). Almenys gràcies a un amic informàtic (JJ) vaig poder recuperar els discs durs i totes les dades.

Ordenador 1 – iMac 21’, me l’imaginava més gran. Tornant de vacances decidim comprar un iMac i ens decantem pel model de 21’ amb 1 TB de disc dur. Tot bé, especialment la qualitat de la pantalla. Truquem a la botiga i preguntem si podríem fer el canvi pel mateix model però amb pantalla de 27’ i no ens posen inconvenients. Important doncs saber que abans de 15 dies pots retornar el producte, canviar-lo o el que vulguis sense cap problema. Així que tan emocionats decidim gastar 200 € més per tenir una pantalla encara més gran.

Ordenador 2 – iMac 27’ primers sorolls. Aquí comença el nostre malson quan només engegar-lo fa un soroll no exagerat però si preocupant. Un dels motius per comprar un iMac era el silenci. Així que mirant descobrint que tenim un disc dur marca Seagate Barracuda, concretament el:
ST31000528AS Barracuda 7200.12 SATA 3Gb/s 1TB Hard Drive

Apple almenys posa 2 tipus de disc dur que jo he pogut comprovar (fet que no sap gairebé ningú de la tenda ni els del Fnac però es que a Internet està tot). Sembla que el Seagate (ST) és el pitjor amb el tema de soroll i el millor és el Western Digital (WD). També es veu que posen Hitachi amb resultats segons internet irregular, gent que està molt contenta i gent que no tant (exemple de fòrum)

Ordenador 3 – iMac 27’, el soroll continua. Tonem l'ordenador 2 i els hi expliquem el problema, no ens posen cap problema per tornar-lo però ens diuen que potser va ser el transport (millor transportar la caixa dreta, Ups). Ens l’obren a la botiga i allà no se sent res però a casa el mateix problemon.

Som uns quisquillosos?, potser no n’hi ha per tant?, Apple està fabricant per sobre de les seves possibilitats i compra discs durs a tot quisqui? el tornem a canviar? ostres es que val una pasta un trasto d’aquests. Truquem al Apple Care (assegurança d'Apple) i ens diuen que un iMac no ha de fer soroll, que no som uns quisquillosos i que anem a la botiga a tornar-lo. Anem a la botiga a tornar-lo i no funciona la xarxa i em de tornar un altre dia.

Ordenador 4 – iMac 27’, per fi el WD. Després de tants intents i dies i de fer amics per mitja botiga el noi ens agafa una caixa d’una sèrie que acaba d’arribar. L’engeguem i té un disc dur Wester Digital (je je bon senyal), el provem, copiem fitxers, l’escolten a dins (el tècnic perquè a nosaltres no ens deixen entrar i a la botiga hi ha molt soroll). A casa se sent alguna cosa i no és totalment silenciós però vaja que has de parar l'orella per sentir alguna cosa.

Han estat 3 setmanes amunt i avall, ens hem desesperat, i al final hem decidit tolerar aquest petit sorollet, però si no ens haguéssim queixat encara seria pitjor.


Semàfors:

- Apple no fa tots ordenadors perfectes tot i que valen una pasta. Així que si no esteu convençuts s’ha de tornar que per això tenim 15 dies.

- Un altre vermell per Apple per no poder mirar quina marca de disc dur conté l’ordenador si no obrim la caixa i l’engeguem. I també d'amagar el problema perquè oficialment no han reconegut el problema amb els discs durs.


- Verd: Un deu pels tècnics de la Maquinista perquè no ens han posat cap pega per retornar o canviar el producte i han estat molt amables. Donar les gràcies especialment a Oscar Espartal i a Miguel Martínez per la seva paciència i simpatia.






Nota: Per veure el disc dur que té el nostre Mac només cal anar al Spotlight i posar “Utilidad de Discos”. En aquesta aplicació us surt a l’esquerra els discos i CDs que teniu. El disc dur és un codi molt llarg per exemple ST31000528AS. Si comença per les lletres ST no vull dir res i si comença per WD doncs bona sort i si no sabeu que és poseu aquest codi a Internet i segur que trobareu alguna cosa.




Després de quedar-me a gust amb el rotllo que us he pegat toca una mica de diversió. Us recomano un parell de vídeos que estan relacionats que m’han fet molta gràcia.

El primer és un vídeo de Berto, un gran humorista company del Buenafuente que ha fet realment un videoclip molt original.



I tota l'historia no seria tan divertida si les noies de SLQH (sé lo que hicisteis) no els haguessin contestat amb una versió del videoclip.

Share this:

3 comentaris :

  1. S'agraeix una mica de crítica a la "intocable" i molt gratuitament publicitada (no en aquesta secció, sinó a tot arreu) Apple...
    Gràcies!

    ResponElimina
  2. A veure, jo tinc un macbook d'alumini i m'ha fet curiositat veure quin Disc dur tinc. He posat al spotlight "Utilidades de Disco" i no m'ha trobat res. Com ho puc fer per veure si tinc un WD o un ST ? De totes maneres fa soroll 0 de veritat !! Una de les GRANS qualitats d'apple.

    Perquè no feia soroll a la botiga ?

    ResponElimina
  3. Gràcies anònim 1. Peró al final m'he comprat igualment un iMac perquè crec que avui en dia el Mac és el millor sistema operatiu i el Windows per mi ja està mort. Això si espero que el Linux l'agafi Google o qui sigui i li doni l'empenteta definitiva i serà la millor opció d'aquí uns anys.

    Anònim 2. Jo tinc un MacBook des de fa 2 anys amb disc dur Toshiba i és la joia de la corona. No ha fet mai soroll ni cap problema. Suposo que iMac de 500 GB van bé però el de 1 TB potser no el tenen del tot solucionat. Per veure el disc dur dins a "Utilidad de discos" mira bé a la llista de l'esquerra i veuràs el nom segur.

    Moltes gràcies pels comentaris i millor si quan feu un comentari trieu l'opció de "Nom/URL" que així sé qui sou. O teniu vergonya ?

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes