Envia continguts al teu Kindle (llibres, articles, documents....)

Em van regalar un Kindle fa un mes i encara estic flipant i això que cada vegada costa més perquè avui en dia estem saturats de tants mòbils, pantalles tàctils i aplicacions fantàstiques.

El Kindle té algo d’antic, no sé si és l’estètica o és la sensació d’aquesta pantalla que sembla un paper imprès i no brilla. Un cop tastat el que més m’ha sorprès és la flexibilitat que tenim per enviar continguts en aquest aparell nou que reposa a la tauleta de nit.


Ah! i l'última sorpresa de l'ou Kindle ;) és que podeu gaudir de totes les formes d'enviar continguts encara que no tingueu el llibre electrònic, ja que Kindle també és una aplicació gratuïta per l’iPad i pel vostre mòbil.



Primer de tot cal dir que m'ho vaig pensar abans de demanar aquest regal. Fa molta gràcia una llaminadura nova però pensava que un aparell només per llegir llibres és poc multifuncional i potser l'abandonaria en cas de no tenir una lectura interessant. Però amb les possibilitats que dona el Kindle per enviar tot tipus de continguts és més difícil que caigui amb l’abandó.

Al nostre Kindle [llibre electrònic o aplicació per iPad o mòbil (link)] li podem enviar correus electrònics amb documents adjunts, articles d’una web,  documents de Word, PDF's, etc. I tot això sense connectar-ho a cap ordinador. 


Amazon ens deixa 5 GB al núvol per guardar el que vulguem de manera gratuïta, i el Kindle (quan s’activa el WiFi) rep tot el que li hem enviat automàticament.

Aquestes són les maneres he trobat d'enviar continguts:


Nota: Cal aclarir que pel punt 1 no necessitem tenir registre, pels punts 2, 3, 4 i 5 sí que hem de tenir un registre a Amazon però no cal que posem la nostra targeta de crèdit i és un servei gratuït. Els dos últims punts, el de comprar un llibre o l'aparell, si que costa diners.

1 - Connectar el Kindle per USB (CALIBRE: ePub - mobi)

Normalment, quan ens arriba el Kindle, el primer que fem és omplir-lo de llibres. Aquí s’ha de posar un punt negatiu al Kindle, ja que no llegeix directament el format més estès de llibres, que és el ePub. Per tant els llibres amb format .ePub els hem de convertit a format .mobi. Per sort hi ha el programa Calibre que és gratuït i us podeu descarregar des d’aquí.

Només cal tenir el Kindle connectat per USB, arrastrar els llibres que vulguem des de l’explorador al programa Calibre i clicar al botó “Envia al dispositiu”. El programa Calibre detecta que és un Kindle, ho transforma al format correcte (mobi) i ho copia al nostre dispositiu.


2 - Enviar fitxer adjunt per correu electrònic

Molt útil perquè ho podem fer des de qualsevol ordinador, fins i tot quan estem de viatge. I si el llibre l’hem regalat a una persona gran i no s’aclareix amb la tecnologia li podem enviar els documents o llibres des de el nostre correu al seu Kindle.

Al crear un compte a Amazon aquest genera diferents adreces de correu electrònic, no només pel propi aparell Kindle, sinó també per cada aparell on tinguem instal·lada l'aplicació (l'Ipad, el mòbil, etc.). L’adreça que ens crea és del tipus usuari@kindle.com. Aquests d’Amazon s’ho pensen tot!.

Els documents compatibles amb Kindle son:
   • Microsoft Word (.DOC, .DOCX)
   • HTML (.HTML, .HTM)
   • RTF (.RTF)
   • JPEG (.JPEG, .JPG)
   • Formato Kindle (.MOBI, .AZW)
   • GIF (.GIF)
   • PNG (.PNG)
   • BMP (.BMP)
   • PDF (.PDF)


Com veieu, no hi ha el format ePub. Si volem enviar un llibre per correu electrònic l’hem d’enviar amb format .mobi. Ho podem convertir amb el programa Calibre o podem optar per una web que fa la conversió online:

Nota: El correu des del que l'enviem l’hem de tenir donat d’alta. És a dir, no tothom pot enviar coses al nostre Kindle; només nosaltres i les persones que autoritzem. Per afegir adreces has d’anar a Amazon.es en "Gestionar mi Kindle". (part inferior de la imatge següent)

Truc: Tot i que l'aparell Kindle llegeix directament Doc's i PDF's, és interessant convertir-lo per tal de poder manipular després la mida de la lletra facilitant així la seva lectura. Per això cal posar a l'assumpte del correu la paraula “Convertir”.


3 - Enviar un article de la web

Fa molt de temps que utilitzo un servei per quan estic navegant per la web i trobo algo interessant però que no el puc llegir en aquell moment, vull esperar per llegir-ho tranquil·lament o simplement m'ho vull enviar per llegir-ho offline. Aquest és el Readability (webvídeo yotube).


Abans m'enviava aquests articles l’iPad, però ara, si té molt de text, m’ho envio al Kindle, on em resulta més còmode per la vista.

Només s'ha de configurar un cop, et neteja la pàgina de propaganda i d'altres coses, i t’envia només l’article al Kindle.

4 - Aplicació “Send to Kindle”

És que s’ho pensen tot de veritat. L'última cosa que vaig descobrir és que hi ha una aplicació que t’instal·les a l'ordinador, que et permet arrossegar els documents directament i t’ho envia al Kindle sense tenir que connectar-ho físicament per cable.

Ho vaig descobrir gràcies als de mossegalapoma amb aquest article:



5 - Enviar una mostra d'un llibre (o un llibre gratuït)

Navegant per la web d'Amazon pots enviar-te una mostra gratuïta, (normalment és un 10 % del llibre). Interessant per tafanejar una mica i veure si t’agrada.



6 - Comprar un llibre (€)

Com no, també pots comprar un llibre, i aquí és on vol que arribem Amazon i per això crea tot aquest ecosistema i gairebé regala l’aparell Kindle. 


Hi ha dues maneres:

  • Des del teu compte a través de la web. En aquest cas t’ho enviaria quan activessis el Wiffi del Kindle. 
  • Des de el mateix Kindle amb un petit navegador que té incorporat.
El tema dels preus dels llibres en format digital és molt discutible, ja que moltes vegades és el mateix que si el comprem en versió paper. Per tant ho trobo un robatori!. 


Sabeu que es pot arribar a pagar el mateix a l'escriptor tant si paguem 3€ com si paguem 20€ per un llibre, depenent de com es gestioni. Doncs si!, en el cas dels llibres digitals on els escriptors s'ho gestionen ells mateixos s'emporten el 70% i en el cas dels llibres en paper (amb intermediaris) com a màxim s'emporten un 10%. Per tant feu els comptes. Ho vaig descobrir llegint el llibre:

No siguis ruc ara pots escriure un ebook en un esternut [Versión Kindle]
Nota: Quan el vaig trobar el llibre era gratuït, ara veig que fa pagar una mica.


7 - Model de Kindle (€)

A EEUU hi ha molts models però aquí tenim bàsicament 2, de fet n'hi ha 3 però la opció 3G jo directament no la recomano.


Armando Rampas, que també és un llaminer, té el Kindle Touch i opina:

"Tenia dubtes de comprar-me el touch (129€) o el Kindle normal (99€), al
final, si només és per llegir sembla una tonteria que necessitis el "touch".
També em feia ràbia que a Amazon.com, a Estats Units, puguis comprar el
"touch" a 99€. Una revisió més a fons em va explicar, parafrassejant a
Monzó, el perquè de tot plegat: venen el "touch" a 99 perquè el venen amb
publicitat, cosa que no han fet aquí. Total, i en un atac compulsiu, vaig
decidir, molt encertadament, triar el "touch". És realment necessari !
Sobretot en l'accés de paraules o noms al wikipèdia! Absolutament fantàstic l'aparatet !!"

Jo tinc el Kindle normal de 99 € i opino:
"Vaig estar dubtant... tot i que els dos tenen molt bon preu al final em vaig decantar pel Kindle normal perquè és un 20 % més barat, pesa un 20 % menys i té els botons laterals per passar pàgina"



Funda o no funda ? La funda és cara (uns 35 €) pel preu del aparell, jo no me l'he comprat perquè m'han regalat una feta artesanal molt chula. Les fa una amiga, no és la funda que durarà tota la vida però és molt personal i pot ser amb diferents colors. Si algú li interessa aquí us deixo el seu correu @ (les ven per uns 10 € amb l'enviament inclòs).



Si us ha agradat aquest article us recomano una altre que vaig escriure fa pocs mesos: Llibre electrònic (ebook)

Salut, CriTeri i molta lectura tranquil·la
@





Quien no lee un buen libro, no tiene ventaja sobre aquel que no lo puede leer.







Mark Twain

Share this:

6 comentaris :

  1. molt interessant! Penso que cada cop més els escriptors tiraran de la distribució directa de llibres per 1-3 € i guanyaran més que amb el rotllo que tenen muntades les editorials...de moment són només els escriptors poc coneguts, però el trobo un tema imparable...I amb aquest preu (i sabent que tot va per l'autor) la pirateria no actúa. En fi, algun dia les discogràfiques, distribuidores de cinema i editorials s'adonaran que hi ha una cosa que es diu internet i que no és una amenaça sinó la realitat...

    ResponElimina
  2. Genial!

    Molt interessant!

    ResponElimina
  3. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Bon article sobre el Kindle

    http://www.farre.cat/blog/kindle/

    ResponElimina
  5. Xulíssima la funda !!!

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes