Fes t'ho tu! una botiga...

Si si si! no heu llegit malament! el Fes-t'ho tu d'aquest mes és una mica especial ja que es tracta d'un projecte personal que espero que es converteixi en el meu modus vivendi!
Aquest projecte té nom i cognoms; mans i mànigues, i es tracta d'un taller-botiga de materials i productes artesans on podeu fer realitat tots els Fes-t'ho tu del blog!
Però anem per feina, que no vull que el post d'aquest mes es converteixi en un espai publicitari! El que us explicaré a continuació és com transformar un espai qualsevol en el millor racó del món! (ejem ejem, jo ja m'ho dic tot! jeje!).
Doncs comencem...
Primer de tot quan tens un espai que vols transformar l'has de buidar i pintar no? Bé, doncs això vam fer, buidar, despenjar estanteries i retirar tot el que feia nosa...però sorpresa! Resulta que quan va treure les estanteries la paret no estava enguixada! Doncs au! primer fes-ho tu!

Capítol 1. Enguixar una paret
Vam anar a comprar guix a la botiga pertinent i l'hi vam demanar al senyor que ens expliqués com funcionava allò...Ens va mirar amb ulls de taronja i va dir...-"Molt fàcil! Això ho pasteu amb aigua i ho apliqueu amb la llana a la paret"-... Mmmm...si, a nosaltres també ens va passar el mateix pel cap; pastar? aigua....quina quantitat? llana????  -"Ah! clar..."- vam respondre... I tot seguit vam preguntar a més gent i vam veure alguns vídeos de Bricomania...

Amb una mica d'imaginació ens vam posar mans a la feina i vam fer com si de maionesa es tractés... poc guix i anar tirant aigua mentre remenes... (d'això se'n diu pastar), i quan la pasta té una consistència semblant a la beixamel ja està preparada perquè l'agafeu amb una eina plana semblant a una pala (la llana!) i ho aneu posant de baix cap a dalt per tota la paret. Ho heu de fer ràpid perquè sinó el guix queda dur i allò no hi ha qui ho enganxi! i si ho fas massa líquid preparat per quedar ben empastifat de guix!
Finalment la paret va quedar ben enguixada!!

Un cop preparat l'espai i ben pintadet ja només queda pensar en les necessitat i la distribució de l'espai, però el que està clar és que necessitem mobles...però no tenim un duro!

Capitol 2. Recopilació de mobles
Tots i cada un dels mobles que hem fet servir són reciclats, restaurats o construïts!
Mostrador: Fusta que es feia servir l'àvia de la Núria per cosir a la falda. L'hi hem posat oli per millorar la fusta i unes potes antigues reciclades
Moble expositor: Tenim varis moble restaurats que formava part d'un tocador d'habitació i les seves tauletes de nit. El moble s'ha decapat amb un producte especial i s'ha posat oli per millorar la fusta.
Miralls: Hem recuperat dues raquetes antigues i hem demanat que ens posin un mirallet
Espai de les llanes: Hem recuperat un moble de música antic on hi havia ràdio i tocadiscos i l'hem pintat de color blanc (tenia tantes capes de pintura que decapar-lo hagués estat etern!)
Estanteries: Són un munt de fustes de palet tallades i penjades a la paret. Per donar el mateix color que als mobles antics hem aplicat un vernís de color fosc. I així d'estupendes han quedat!
Calaixets: Hem pogut recuperar uns moblets típics de merceria per torna'l-s'hi la seva essència! tornen a omplir-se de vida amb fils, agulles i cremalleres! Mobles decapats i pintats
Penjador: Finalment com que també necessitàvem un penjador, hem reutilitzat un metro de fusta antic (d'aquells per mesurar teles) que hem penjat al sostre i que queda molt ben integrat!
Capitol 3. Cartell
Ara ja tenim els mobles, però ens falta el cartell amb el logo... Vam pensar que com la botiga es troba a un carrer del casc antic i que no podem posar qualsevol cosa a la façana, seria bona idea transformar un vell aparador en el cartell de benvinguda a l'espai! 
Així doncs...seguint el bon consell d'una amiga vam posar un fons de fusta seguint amb la línia de la botiga...Vam decidir anar al garatge de la família de la meva companya (que entre nosaltres, és com el magatzem dels Reis Mags per aquells a qui ens agrada recuperar coses antigues!) i quan ja teniem entre les mans una porta de fusta de 2x2m, de l'època feudal com a mínim... vam fer un descobriment! (acompanyat d'un crit + un bot). Uns porticons de fusta impresionantment en bon estat! Ara ja només ens falten les lletres...
La primera reacció va ser anar a la botiga a demanar preus perquè ens fessin les lletres del logo de fusta...evidentment això es paga car i vam decidir que ja no venia d'aquí... -"ens ho fem nosaltres no?"- I així va ser com vam decidir comprar una planxa de suro, imprimir les lletres amb la impressora de casa (no us podeu imaginar el puzzle que vam haver de fer amb els fulls DIN4!), retallar cada lletra, enganxar-les al suro, retallar-les i pintar-les de negre! Verge de l'aparador!! Crec que ha estat el fes-t'ho tu de la botiga que més ens ha costat... això si! el somriure de satisfacció i orgull que ens arrenca cada vegada que passem pel costat no el canvio per cap lletra de fusta encomanada! I aquí teniu el resultat (hi ha molta gent que es pensa que són de ferro ;p)
I finalment només em quedar dir que esteu tots convidats a perdre-us per aquest espai ple de racons i que per a tots aquells que esteu lluny us deixo aquestes mirades...


Bon CriTeri!!

  






Share this:

6 comentaris :

  1. La botiga es molt xula, ho se del cert. Però aquesta vegada , fàcil no és eh?

    ResponElimina
  2. I que xules que són les lletres!!!! Com més ho miro més em flipa!!

    ResponElimina
  3. La botiga és un encant! Com vosaltres!
    No sé pas quin racó m'agrada més...

    ResponElimina
  4. És millor que una botiga! És qüasi bé un museu!!!!

    ResponElimina
  5. Fa molt bona pinta i molt interessant la restauració. Un dia em passo amb la meva chicota que li agraden molt la restauració i les manualitats.

    Felicitats

    ResponElimina
  6. Felicitats Laura !!

    Ets una artista !! T'ha quedat super super xula la botiga !!

    Espero que et vagi genial !!

    Una abracada molt forta,
    Elena (des d'Oklahoma) ;-)

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes