Carta V: Futbol

Hello pals !

Què tal aneu ? Per aquí tot continua fred i gelat !!
Cada vegada tinc més temes per explicar-vos. Pensava explicar-vos coses de l'hivern, ara que estem envoltats de gel, neu i fred... Però ho deixaré per més endavant, per quan només quedi un record del fred que hem passat. Així potser ens refrescarem quan faci calor!


Així doncs us comentaré, de manera superficial, l'esport a les universitats i a les ciutats universitàries. Aquí va. L'esport rei als Estats Units és un esport que només és rei en aquest país: el futbol americà. Aquí l'anomenen "football" i porta a moltes confusions quan parlem del futbol dels nostres països europeus. Ells en son conscients i se senten una mica estranys. Son conscients que a la resta del món l'esport rei és el futbol. Això els ha fet despertar i es nota que comencen a interessar-se per el futbol. De mostra l'altre dia al supermercat una caixera, tota simpàtica, em va demanar quin idioma parlàvem. Al respondre-li que era de Barcelona, i que parlàvem català, lo qual va semblar que no li sorprenia, em va començar a cantar les excel·lències del Barça, amb tot el repertori de Xavi, Messi, Iniesta, Àlvez....i afirmant que era molt millor que l'aborridíssim, va dir, American Football. Oh Sorpresa !

Però el tema del futbol americà és molt fort. La primera divisió es diu NFL i la segona divisió és la dels "colleges", malgrat que tinguin els mateixos seguidors que la NFL probablement. A les universitats els jugadors de l'equip del "college" tenen la matrícula gratuïta i l'estatus d'heroi del campus. Als estudiants els dona la oportunitat de practicar l'esport que els agrada i, al mateix temps, tenir una carrera universitària de manera gratuïta, a més, és clar, de tenir una colla de fèmines boges per "jugar" amb ells. Pel què he esbrinat, diguem que la universitat és molt permisiva amb aquests jugadors. Basicament és una font d'ingressos BRUTAL. En una ciutat de 40.000 habitants, el camp de futbol americà és de 60.000 persones. Sempre que juguen a casa l'emplenen. Les entrades, si no tens abonament, et costen, com a mínim 40$. Això representa un total de 2.400.000$ cada vegada que juguen. Això deixant apart el "merchandising" que és una autèntica bogeria. A més a més, hi ha molts benefactors que fan donacions a les universitats. Moltes vegades aquestes donacions van dirigides als esports. Els estadis porten els noms d'aquests senyors i senyores. Tennis, futbol americà i llargs etc.

Per acabar, explicar-vos que un partit dura 4 hores. I sí, es podria fer massa llarg per un neòfit com jo, però no paren de fer espectacles. Que si surt un cowboy amb cavall a celebrar no sé què, que si fan un concurs de llançament, que si Cheerleaders, que si la mascota, que si presenten els nous soldats, que si fan honor a la bandera, que si sortegen camisetes, que si una càmera enfoca al públic per fer el "kiss moment", que si....que si...Molt "americanou" tot plegat.

No puc acabar sense fer una ullada a l'esport en sí. Sincerament, molt més divertit el futbol o, sobretot, el Rugby.

Salut i feliç 2014!!!!!

A.R. 

Share this:

1 comentari :

  1. Alguna nota addicional a la diferència entre "football" (americà) i "soccer" (futbol): http://www.youtube.com/watch?v=wDpF2wKWDj0

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes