Descobreix rutes, posa-la al mòbil i no et quedis sense bateria (wikiloc+oruxmaps)


Toca aixecar el cul de la cadira i posar-se en forma ara que arriba el bon temps. Wikiloc és una web ideal per descobrir llocs nous tant si lo teu és una passejada curta, una caminada d'un dia per la muntanya, una ruta de BTT o qualsevol altra activitat.

Explicarem com cercar la ruta, com descarregar-la i com te la pots posar al teu mòbil perquè no et perdis.



Passos per cercar i descarregar una ruta


Suposarem que tenim ganes de marxa i ens interessa descobrir una ruta de BTT per la serra del Montsant. Els mateixos passos ens servirien per qualsevol tipus d’activitat.

1 - Posar l’indret on volem anar a inici.info i clicar la icona de rutes

2 - Filtrar per tipus d’activitat, en aquest cas posarem BTT. També podem filtrar per distància de la ruta, dificultat, etc.


3 - Seleccionar la ruta per veure el detall, visualitzar el mapa, el perfil, la descripció, fotos, qui ha fet la ruta, rutes properes, comentaris, etc. 
- Des d’aquí podem descarregar la ruta, ho podem fer des del PC però també directament des del mòbil. S'ha de dir que t'has de registrar per poder descarregar però és gratuït i et permetrà tenir un usuari a Wikiloc, pujar les teves rutes, guardar les rutes preferides o que has fet, etc.


Posar la ruta al mòbil i no quedar-se sense bateria


Tenim un mòbil que fa de tot i ens pot ser molt útil per tal de descobrir noves rutes i tenir un control de per on anem i quantes calories hem gastat ;-). Però hem de prendre algunes precaucions perquè la bateria d’aquests aparells, sobretot si engeguem el GPS, és molt MOLT limitada. Alguns consells:

  • S’ha de sortir amb la bateria a tope, un carregador pel cotxe no estaria malament.
  • Mode avió i només activar el GPS. No podrem rebre trucades ni consultar internet però el que ens interessa és que el mòbil ens aguanti tot el trajecte. El mòbil quan té poca cobertura (fet normal a la muntanya) gasta molta més bateria cercant cobertura que de manera normal. El GPS funciona per satèl·lit i és independent de les antenes 3G així que segur que tenim cobertura.
  • Programa offline que ens permeti tenir la ruta i els mapes (Ortos i Topogràfics) descarregats al nostre telèfon per no dependre del 3G.

De programes per seguir rutes GPS n'hi ha molts, en recomano un per Android i un per iPhone que permeten descarregar els mapes abans (mode offline) per poder anar amb el mode avió activat:

OruxMaps
OruxMaps (Android). Increïble programa gratuït, el manual el pots trobar aquí

Us deixo unes captures de com crear el mapa OFFLINE: 



Per tenir disponibles els mapes de Google i els WMS del ICC a OruxMaps cal substituir uns fitxers del programa pels que pots trobar aquí (inclou instruccions).

Per iOS (iPhone) podeu provar motionx GPS. Aquesta aplicació també permet tenir els mapes offline. Podeu escoltar l'explicació al podcast de l'internauta, a partir del minut 32.


Wikiloc

Wikiloc té 2 milions de rutes de tot el món, 3 milions de fotos i un milió d'usuaris. És la Wikipedia de l'excursionisme i referència mundial dels amants de la natura.

Tot i ser una empresa d'aquí a Girona amb només 5 treballadors Wilikoc ha estat premiada per National Geographic o Google. 

Podeu llegir més de wikiloc aquí


Cerques relacionades


En sortir de ruta per la muntanya ens interessarà, per exemple, veure la previsió del temps meteorològic, com arribar-hi en cotxe amb Google Maps i xafardejar la web dels que ens proposen la ruta. Aquí les 3 captures d’inici.info que cal per cercar-ho ràpid:



Espero que sortiu molt a descobrir rutes




Share this:

2 comentaris :

  1. Què bé, ara que arriba l'estiu és el moment ideal per fer excursionetes, molt bona eina per donar idees per descobrir el territori, ja podrem dir que no sabem on anar :)

    ResponElimina
  2. excel·lents recomanacions! I una gran alegria veure que no dediques el teu temps només a tancar-te a casa amb les teves llaminadures! :)

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes