Carta X: Botigues de licor

Hola!

Aquest mes us volía fer partíceps de la relació entre la societat anglosaxona i l'alcohol. Aparentment, i a través de la meva humil observació empírica, sembla que els angloparlants tenen una relació complicada amb l'alcohol (com els no angloparlants de fet). Precisament aquest és el país que va legislar en contra del consum d'alcohol, la famosa "llei seca". Un fet que va donar, anys més tard, un bon nombre de guions per a pel·lícules a Holywood de la mà d'Al-capone.





Anem al gra. Resulta que en aquest país l'alcohol es ven en botigues especialitzades: les "Liquor stores". En aquestes botigues només pots entrar-hi si tens més de 21 anys. I a cada compra han de demanar la identificació, obligatoriament, si no aparentes menys de 40 anys. Per tant, si no us demanen el carnet allà, ja sabeu quina edat aparanteu. Als supermercats podreu trobar de tot excepte begudes alcohòliques (si que es poden trobar algunes begudes de molt baixes graduacions). Un podría creure que es ven menys alcohol d'aquesta manera, però, i sense mirar estadístiques, perdoneu per la poca rigurositat, jo diria que el consum és, com a mínim, igual que al nostre país (un article aquí per als puristes). Només un apunt més al respecte, Alcohòlics anònims es va fundar al 1935 en aquest país, concretament a Akron, Ohaio. Bob Smith i Bill Willson es van adonar que teníen un problema gran entre mans.

Cala fer esment, també, que algunes liquor store fan més aviat mala pinta. Clar que també, si un busca, pot trobar-les més "fashion". De totes maneres la primera vegada que s'entra a una liquor store és crea una sensació curiosa.

Aquest país tracta a l'alcohol com el que és, una droga perillosa. Els agrada i el consumeixen. Molts dels seus habitants, com, tristament, en molts altres llocs del mon, tenen grans problemes i deixen la vida a les mans de l'alcohol. Per això intenten complicar-ne la venta localitzant-lo en llocs de venta especialitzats amb l'accés control·lat per a menors. També cal esmentar la rigurositat en les sancions per conduïr sota l'efecte de l'alcohol. Un tema tractat ja anteriorment en aquesta secció.

Salut i criTeri (en aquest cas, per consumir alcohol).
A.R.


Share this:

1 comentari :

  1. A vegades la soledat i la buidor es companya del alchol, també de la festa en amicso familiars. Ben curiós que siguin coses antagòniques.

    Però jo recordo quan vaig estar que donava la sensació que hi havia gent molt sola

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes