Un Android Màgic


Aquest mes he fet un salt de trampolí i m’he llençat a la captura de la llaminadura més llaminera. No estic parlant d’un caramel ensucrat sinó del couland de chocolata amb extra de cacau.

Fa una setmana que tinc un HTC Màgic amb Vodafone i estic meravellat. Tens Internet al palmell de la mà, fotos, mail, chat, GPS, Google Maps, brúixola, jocs, música i un gran etc.


El que més m’ha sorprès

- La integració amb Gmail és increïble. Poses el teu correu i pasword i al cap de 2 minuts tens el teu Gmail, calendari i contactes totalment sincronitzats. L’aplicació de Gmail és una passada, t’ho agrupa en converses, té les etiquetes, tots els contactes, et guarda els borradors, pots buscar qualsevol correu que tinguis al teu compte, escrius un mail sense connexió i quan té connexió automàticament ja t’ho envia, etc. Total que en un moment ja ho tens tot configurat i sincronitzat amb el núvol. Tant de bo hi hagués una aplicació així per a Windows o Mac.

- La rapidesa i fluïdesa tot i que l’HTC Màgic és un telèfon que ja té un any i que tampoc és una meravella de recursos. No em puc imaginar com va el Nexus One que és molt més potent, se’t deu escapar de les mans.

- La dimensió del telèfon m’agrada, no és molt gran i té forma de telèfon. Molt pràctic per portar a la butxaca (millor que el Nokia 6288 que tenia fins ara).

- La quantitat de programes d’Android Market i quasi tots gratis. Per ara m’he posat Advanced Task Killer, Evernote, SportyPal, Googles, etc.

- Carregador. Fantàstic perquè és una connexió estàndard ja et ve amb el carregador de corrent, el cable al ordenador (que també carrega el telèfon) i per exemple al cotxe em serveix el mateix carregador que el GPS Tom Tom. Ideal perquè així ja no has de patir tant per la bateria :-).

- Connexió amb el PC. No s’ha de connectar per instal·lar cap programa ni per sincronitzar contactes ni res de res. Però si vols posar música, passar-te les fotos etc. Simplement el connectes i t’ho detecta com un llapis USB (sense haver d’instal·lar res), poses la música a la carpeta música i automàticament ja t’ho llegeix el programa (sense necessitat d’obrir l’iTunes ni res). Tot molt pràctic.


Una mica de critica al Màgic



- No té entrada 3,5 d’auriculars i va tot pel mini USB. Això fa que hagis d’anar amb dos auriculars un per l’iPod i l’altre pel telèfon. I no el pots connectar directament a la minicadena per exemple. Hi ha la solució de comprar un adaptador.

- La sensació del tàctil és fantàstica però no arriba a la perfecció del iPod Touch que jo tenia (o el iPhone). Tot i això va molt bé.

- No té ràdio FM. Si pagues tarifa de dades et pots connectar a la ràdio en directe però a mi m’agradaria que tingués ràdio. Pel tema música no és un iPod però la veritat és que m’ha sorprès, a més copiar la música és molt ràpid i pràctic.


iPhone o Android


Fa temps que tinc la indecisió entre aquests dos sistemes operatius. El Symbian de Nokia, el Widows Mobile, Samsung o altres tàctils estaven descartats.

Si m’haguessin posat un iPhone i un Android davant del nas i els dos al mateix preu m’hagués decantat per l’iPhone per l’integració amb el MacBook i perquè Apple és una casa que fa les coses bé. Però per aconseguir un iPhone has de pagar un paston i passar-te a Timofonica (per aquí no passo).

Però ara, després de provar una setmana l’Android, sé que estava equivocat i m’ha sorprès tant que ja no vull l’iPhone per res. Llarga vida al Android !!!

Algunes temes que decanten la balança cap al sistema Android.
- Multitaska. Pots fer vàries coses alhora sense problema. Per exemple fer un track amb el GPS i rebre una trucada.
- Dimensió i preu del telèfon. El iPhone el trobo una mica gran com a telèfon i també és una mica cridaner (tothom el coneix!).
- La filosofia del sistema és més lliure (prové del Linux) i això es nota amb els tipus de programes i ambient que et trobes dins l’Android.


Tarifa de dades (3G, Internet)

Aquests telèfons estan pensats per connectar-se a Internet tot el dia i en principi et fan pagar 12 o 15 € al mes per la tarifa plana a Internet. Et pots agafar la tarifa (que el primer mes es gratis) i donar-te de baixa quan vulguis (almenys amb Vodafone).

Jo me l’he agafat per ara sense tarifa de dades i només tens Internet amb el Wiffi (gratis). No hi ha cap problema en configurar el telèfon perquè no es connecti a Internet (tot i que a la tenda et diguin que és impossible). Si ho necessites busca un programa que es diu APNdroid.

D’aquí uns anys tindrem tots un telèfon amb accés a Internet tot el dia. És un pas a l’accés a la Informació increïble al palmell de la mà. Serà una revolució de les possibilitats que ens ofereix Internet.

Us escriu: Mr. Llaminadures amb un Android i més content que un jinjol

ark Twain
El hombre es el único animal que come sin tener hambre, bebe sin tener sed y habla sin tener nada que decir.

Mark Twain
x/details.png

Share this:

5 comentaris :

  1. Òndia! si que ha millorat el HTC, no? Jo tinc el HTC Touch i el seu sistema es regeix pel WindowsMobile... i he de dir que encara que el telèfon m'encanta (fa 2 anys i 4 mesos que el tinc, i la bateria va com el primer dia, escolta!), el tema de Multitask, com ho dius tu, és un "caca". També té el problema que sovint es penja quan vull accedir a l'agenda (és Outlook)...
    M'encanta que hagin canviat el sistema operatiu! ja tinc proper telèfon triat quan aquest se'm mori definitivament! ;o)
    Salut!

    ResponElimina
  2. M'encanta el teu entusiasme, i malgrat que algunes coses no les "pillo", m'ha encantat, llàstima que no tinga ciència infusa, nomès de la teva empenta ja estaria format. A seguir amb tan bones vibracions.

    ResponElimina
  3. Genial, jo fa dies que busco telèfon i canvi de companyia...estic amb Telefònica...ufff (he mirat una mica Yoigo)

    Ja tinc més informació per decidir-me

    Salut i moltes llaminadures!

    ResponElimina
  4. Ester el canvi de Windows Mobile a Android és enorme, no hi ha color. El Outlook de PC ja va bastant malament. El Gmail dins el Android esta molt aconseguit i tot sincronitzat (via Wifi).

    Aquest HTC va molt bé, ja te l'ensenyaré je je

    ResponElimina
  5. Perfecte! Mr. Llaminadures ens ensenyarà truquillos de l'android. Jo ja el tinc, el recomano moltíssim.

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes