Opinions sobre la Roomba: El robot de neteja perfecte ?

A ningú li agrada netejar però a tothom li agrada tenir-ho net. Amb aquesta premissa aparells com el rentaplats, la rentadora i ara el neteja-terres (Roomba) triomfen.

Avui un article realitzat a 4 mans entre Armando Rampas i Mr.Llaminadures on tots dos podem parlar per experiència del iRobot de neteja Roomba.



D’on ve la Roomba ?

L’origen es ben curiós, havia sentit alguna cosa però investigant per l’article ho he confirmat. La Roomba ve d’una empresa anomenada iRobot fundada el 1990 amb la perspectiva de crear robots per exploració a l’espai. Van treballar per la NASA i altres organitzacions desenvolupant amb èxit un robot per l’exploració lunar.

Aquesta empresa va fer els robots que es van utilitzar per buscar supervivents en les ruïnes de les Torres Bessones de Nova York l’11 de setembre de 2001. També s’han utilitzar aquests tipus de robots a l’Iraq i l’Afganistan per desactivar bombes o per temes de seguretat militar i sanitària.

Sembla increïble que tinguem un robot fill d’un desactivador de bombes a casa. Però l’experiència sempre va bé mentre no es reveli contra nosaltres.


Models i preus

Hi ha molts models. Actualment el model més bàsic és el 521 per uns 300 €, el programable (model 555 per 429 €), el que es porta bé amb els animals de companyia (model 564 Pet per 480 €) i el que frega el terra (model 385 per 460 €). Us deixo tots els models oficials aquí així com la pàgina de Pixmania on està uns 70 € més barat.

Hi ha d’altres marques, algunes més barates, però no les conec. Si algú té experiència que ens escrigui un comentari.


On comprar la bateria de recanvi

La bateria és un dels punts febles d’aquest aparell, sembla que al cap de 2 anys pot fallar. Jo la tinc sempre connectada però n’hi ha que després de carregar-la la desconnecten, potser és millor.

El cas és que el recanvi oficial val més de 100 € i als meus pares no els hi va durar. Després van comprar una bateria no oficial i encara els hi funciona així que la puc recomanar.


Opinions familiars
per Mr.Llaminadures

Ma mare és una autèntica fanàtica dels trastes, així que deu venir de família això de provar aparells. Fa més de 5 anys que té la Roomba. La va obtenir de regal en comprar una olla (coses que passen amb els packs). Des del primer dia que en parla meravelles i li haurien de pagar una comissió perquè de parlar-ne tant ma germana fa 3 anys que en té una i jo un any. Aquí les seves impressions:

  • Menys cuina i bany no cal ni fregar ja que queda millor amb la Roomba.
  • Si tens rajoles les juntes no queden negres (al fregar si).
  • El que treus amb la Roomba no ho treuries escombrant.


Ma germana porta 3 anys amb la Roomba i ja va per la segona bateria (comprada també a batteryupgrade), li he preguntat i m'ha dit això:
  • Si tens nens petits, és a dir, un menjador tot ple de trastos, és més pràctic escombrar.
  • Amb el parquet es nota molt la Roomba i no cal fregar. Amb l’escombra sempre es veu brut.



Això sí que és una autèntica Llaminadura Electrònica !!!
per Armando Rampas (1 mes amb la Roomba)

Des del meu punt de vista, lo autènticament estrany és com no s’havia llençat al mercat abans. Fa molt temps que veiem artilugis que fan els mateixos moviments que fa el robot netejador (Roomba). Com a exemple podem posar el neteja-piscines, robot que fa exactament el mateix i ja existeix des de fa molts anys (jo he trobat un anunci del 1990 i segurament n’hi ha d’anteriors aquí). Vist això, el que sorprèn, també, és que no hem estat capaços de fer un artilugi encara més complert. Pel què fa a mi, estic esperant, amb candeletes, un robot més complert a un preu assequible.

Feta aquesta reflexió, anem a veure quines opinions he pogut copsar, del grup de gent que gaudeixen d’un robot netejador (Roomba és una marca comercial, i de robots netejadors n’hi ha d’altres marques). Els puc classificar en dos grups ben diferenciats: els que no els hi agrada i els que l’adoren. Això sí, una gran majoria de gent amb la que he intercanviat opinions al respecte, són gent entre els 30 i els 40 anys. Per què ? (una pregunta que us convido a ajudar-nos a respondre).

Els arguments dels que no la suporten són bàsicament que no neteja bé. La meva opinió al respecte, i la meva opinió, és clar, és del tot subjectiva, és que l’error que han comès aquestes persones, és fer la comprovació de la neteja en el mateix moment que la màquina l’està fent. Això fa que vegin com el robot corre d’un costat a l’altre sense cap lògica humana i un, veient-la, creu que ho faria molt millor, més net i més ràpid si ho fes ell/a mateix. Aquesta premissa pot ser verdadera o falsa depenen dels casos. En el meu cas, ja us puc dir que ho fa millor ella. Així doncs, el que us recomano és que la deixeu treballar i no mireu el que fa mentre ho fa, sinó que mireu el resultat final.

Els que l’adoren, entre els quals jo em compto, és una màquina que senzillament ens fa la vida més fàcil. Li poso tot apunt perquè pugui netejar. L’engego i marxo. Quan torno està tot més net del que ho feia jo amb una aspiradora Miele de l’últim model, que xucla com cap al mercat.

No voldria acabar sense fer un petit comentari al respecte de quin robot us podeu comprar. Jo vaig comprar-me el programable, per allò de que és el preu mitjà, no és el millor ni tampoc el pitjor, etc... A mi realment no em serveix de res que sigui programable ja que la poso quan em ve de gust. Si teniu horaris molt establerts, segur que us anirà bé, però els que som més caòtics en la nostra vida diària, doncs no cal que sigui programable. Simplement la poseu quan us vingui de gust, us n’aneu a donar una volta, a comprar o el que vulgueu, i quan torneu, trobareu a faltar aquell borró que tanta companyia us feia !

QUAN ARRIBARÀ EL ROBOT QUE CAMINI I PUGUI NETEJAR EL LAVABO, FER ELS LLITS, CUINAR, FER-NOS UN MASSATGE I FER-NOS LA PILOTA CONTÍNUAMENT DE MANERA QUE NO ES NOTI QUE HO ESTÀ FENT?

    Vídeo del mes: Es pot caure un robot Roomba del llit ?


Salut i CriTeri





"Alégrame el día"




Clint Eastwood (Harry el sucio)

Share this:

3 comentaris :

  1. Ei! Doncs si que seria interessant que algú q tingués un robot netejador però no tingués la roomba ens escrivís el què, ja que naltres tampoc coneixem opinions al respecte... tampoc coneixem ningú que tingui la que frega? Naltres tenim la bàsica i ens va molt bé, sobretot el parquet, és una passada! Ah, i una cosa que va molt bé i que no dieu és lo de les portes virtuals, ja que potser no cau per les escales, però els plats de dutxa són una trampa per a ella!!
    Quin suicidi de vídeo, ens hem estat tot l'estona patiiint!!! Jejejej
    Bon llaminadures!

    ResponElimina
  2. muchas gracias, pero hay que tener mucho cuidado donde comprar, ya que si compras fuera de españa no tienes derecho a la garantia. si buscas comparaciones o comprar pasate por www.elrobot.es
    y por www.elrobot.es/tienda

    ResponElimina
  3. Una qüestió: cal que la roomba estigui connectada sempre? Gràcies.

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes