Col·leccions virtuals



Sempre m’han agradat les col·leccions: de segells, de monedes, cromos, sucres... i sobretot la de llaunes de cervesa. Encara recordo de petit en un viatge per Europa amb autocaravana en què anava recollint totes les llaunes diferents que trobava i vam arribar a casa plens de llaunes. Després a casa feia castells amb les llaunes. Encara no sé com els meus pares em van deixar ;-)

En essència les col·leccions virtuals consisteixen en realitzar una foto i posar-la en un lloc concret perquè formi part d'una col·lecció. Com que aquest mes estrenem la secció “L'Art de fer Cervesa” farem l’exemple amb la col·lecció de cerveses.

Per afegir una cervesa a la nostra col·lecció virtual no fa falta emportar-se l’ampolla a casa, ni tampoc treure l’etiqueta (amb el que costa a vegades); simplement consisteix en fer una foto a l’ampolla i guardar-la a la nostra llibreta.

Fa temps que vaig pensant la manera de fer aquest tipus de col·leccions, a vegades simplement feia fotos i les guardava en una carpeta de l'ordinador, a vegades m’enviava la foto per correu electrònic, etc. Però ara he evolucionat i com a emmagatzematge utilitzo Evernote i és fantàstic. Primer perquè és gratis, també perquè té una aplicació pel telèfon que facilita molt la feina de recopilar/consultar, però sobretot perquè la nostra col·lecció està al núvol així que estem a la última moda.




Realment el títol de l'article d'aquest mes s'hauria de dir:

COL·LECCIONS VIRTUALS FOTOGRÀFIQUES AL NÚVOL AMB EVERNOTE

Ens cal:

1 - Tenir un compte a Evernote
Evernote és gratuït i tot el que fem ho podrem consultar via web, a través del ordinador (Mac o PC) o pel mòbil. Si encara no tens un compte de Evernote i no saps de què et parlo rellegeix aquest article:


2 - Crear una llibreta
Jo he creat una llibreta per a cada col·lecció (cerveses, vins, llibres, etc.).  Aquestes estan agrupades dins d'una llibreta general (veure imatge superior).

3 - Afegir fotos a la col·lecció
Ho podem fer via web, via correu electrònic, via ordinador, etc. però el més còmode sovint és via la càmera del nostre telèfon. Ja és hora que utilitzem el telèfon per algo més que enviar WhatsApp!

4 - Valorar amb Etiquetes
Sempre m'ha agradat posar estrelletes. En el meu cas a través de les etiquetes valoro cada "cervesa" o element de la col·lecció de 1 a 5 estrelletes. Trobo que és una manera simple de valorar sense complicacions i Evernote ens permet filtrar per etiquetes per si volem després buscar o fer una llista.

5 – Compartir la col·lecció (opcional)
El fet de tenir la col·lecció al núvol ens permet compartir la col·lecció amb qui vulguem. Fins i tot podríem fer col·leccions compartides. 

Hi ha molta gent que utilitza Evernote per a moltes finalitats, normalment és un programa associat a temes de productivitat. Alguns articles per qui vulgui investigar:

No hi ha res com un vídeo de menys d'un minut per mostrar com és de fàcil afegir una foto a la nostra col·lecció.



Salut i CriTeri

@



Todo hay que reducirlo a su máxima simplicidad, pero no más.

Albert Einstein

Share this:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes