Novembre

Ara que s'acosta el final d'any, podem anar recordant aquelles coses que es dèien al principi d'any. Recordeu la profecia Maia que diu que s'acaba el món aquest 2012? Sembla que ja ho hem oblidat.


Un altre fet que cal tenir en compte aquest novembre, i que no hem oblidat, és aquesta, tristament famosa, frase: "hem viscut per sobre les nostres possibilitats". Un invent neoliberal capitalista per uns, i per altres una frase que ha posat en evidència la corrupció i la mala utilització de recursos que fa el fet "públic" vs el fet "privat", la necessitat de la mà dura (pels altres).

Sembla ben bé un retorn a anys enrere, la repetició de la història. Sembla ben bé que no aprenem res i que portem els prejudicis tan enganxats a la manera de ser dels humans que no podem fer res més que repetir una i una altra vegada els mateixos errors, en una emulació d'aquella famosa pel·lícula, el dia de la marmota.

De vegades un té la debilitat d'abandonar-nos, doncs, davant aquesta evidència i fer que tot giri com sempre ha fet. Fet i fet, el que podrem jutjar d'aquí a un temps (noteu la visió optimista) és com gestionem el nostre coneixament històric per superar una crisi que ja han viscut els nostres avantpassats (amb matisos, és clar).

Tan obtusos som ?

Share this:

1 comentari :

  1. Si es veu una mica la historia, amb fets que es van reptint, sempre sobre la mateixa pedra, arribes a la conclusió que la frase que li vaig sentir a Andrés Calamaro és realment certa.

    "Lo único que avanza con el paso del tiempo es la tecnología, el hombre no, siempre es el mismo"

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes