Posar a dieta els discs durs



El mes passat us vaig explicar com deixar net el Gmail, aquest mes toca fer règim als nostres disc durs i treure tot el greix que sobra.



Ja pot ser la unitat C:\, la D:\ o disc durs externs USB on hi guardem fotos o pelis; tots tenen una màxima: sempre s’acaben omplint i ocupant tot l’espai disponible. Sovint no trobem a faltar l’espai fins que el necessitem per alguna cosa, per això és millor fer un repasset ara i així durant l’any anem més tranquils.

L’espai és finit, en un pis, casa o magatzem s’omple de trastos fins que no hi caben més. En el disc dur del nostre ordenador passa igual. Però per sort és més fàcil detectar que ens està menjant l’espai per decidir que esborrem i poder gaudir una altra vegada d’espai lliure.

TreeSize – El millor programa per Windows

Ja fa temps que utilitzo aquest programa i no us ho havia explicat mai. Ho té tot: és complet, ràpid i portable. Al ser portable no cal instal·lar-ho, només cal que us baixeu el zip, el descomprimiu i busqueu el fitxer tsizepro.exe


És molt senzill d’utilitzar, aquí us explico els passos bàsics:

A – Seleccionar la unitat que volem analitzar
      Nota: tarda una estona per analitzar el disc i veure on tenim el greix
B – Per si volem seleccionar una carpeta (i no un disc dur sencer)
C – Ens mostra les carpetes per ordre, les que ocupen més a dalt. Podem desplegar i veure les subcarpetes.
D – Podem veure els tipus de fitxer que ens ocupen més espai. Els fitxers que es veuen aquí és de la carpeta (o subcarpeta) seleccionada a l'apartat C.
- També ens permet exportar-ho a Excel, filtre per tipus de fitxer, veure en format gràfic, etc.

Un cop sapiguem en que tenim ocupat el disc des del mateix programa és fàcil decidir que podem esborrar.

DiskScanner – Mac



No m’agrada tant com el TreeSize però és el que vaig trobar. És molt gràfic i bonic però no és tant útil ni complet. 

Algún maquero em pot recomanar algun programa com el TreeSize per Mac ?

Salut i CriTeri



¿Qué es el Kippel? Vives rodeado de Kippel, que lo sepas:

Kippel son los objetos inútiles, las cartas de propaganda, las cajas de cerillas después que se haya gastado el último, el envoltorio de un chicle o el diario del día anterior. Cuando no hay gente, el kippel se reproduce (...) el kippel expulsa el no-kippel (...) nadie puede ganar al kippel, a no ser, quizás, de forma temporal y en un punto determinado, como mi apartamento, donde he conseguido un equilibrio entre kippel t no-kippel, al menos por ahora (...)

¿Sueñan los androides con ovejas eléctricas? - Philip K. Dick

Share this:

3 comentaris :

  1. Esperem alguna millor recomanació pels mac !!
    Gràcies Mr.Llaminadures !

    ResponElimina
  2. Potser em vaig explicar malament. DiskScanner (link descarrega gratis) per Mac funciona molt bé, només has de triar la carpeta i t'escaneja subcarpetes i veus on estas ocupant espai. Després has de borrar manualment al Finder.

    Per cert aquests tipus de programes van molt bé per mantenir a ratlla la carpeta del DropBox. Avui mateix he tingut que fer una revisió. Si encara no teniu Dropbox us recomano l'article:Dropbox - El USB per despistats

    Salut

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes