Trucs i aplicacions imprescindibles per Android

Aquest mes faig un recull de les aplicacions que més utilitzo i d’alguns trucs d’aquest android que porteu dins... a la butxaca.



TRUCS DE SEGURETAT

  • Posar un patró a la pantalla de desbloqueig. No sabem quan el podem perdre o ens poden robar el mòbil (explicat aquí)
  • Copiar les fotos que fem. Podem utilitzar diversos serveis, potser el més pràctic és Dropbox, podem configurar que quan tinguem wiffi es pengi a Dropbox totes les fotos i vídeos que fem i automàticament ens apareixerà en el Dropbox del nostre ordenador. Últimament veig que molta gent que utilitza Google+ però jo per ara prefereixo el DropBox.
  • La resta de serveis (correu, calendari, contactes, aplicacions que tenim, etc.) Google ja ens fa una copia de seguretat.

TRUCS


  • Accés directe a un contacte (Widget "Contacte"). En Android (sense instal·lar res) podem posar un accés directe als contactes que més utilitzem. També podem posar una icona que automàticament truqui a un número de telèfon d'una persona només prement la icona (El widget es diu "Marcatge directe"). La icona és la imatge del contacte i si tens parella estarà contenta si veu que tens la seva foto com una icona a l'escriptori d'Android. És molt útil.
  • Accessos directes a una carpeta del Dropbox, a una etiqueta del gmail, al que vulguem. El nostre Android és molt personalitzable. (explicat aquí)
  • Captura de pantalla (només per Android 4). En nexus 4 és prement el bótó de baixar el volum i al mateix temps el botó d'encendre. Explicat aquí

APLICACIONS

CALENDARI. El Calendari és una aplicació que utilitzo molt. La sincronització dels diferents Calendaris personals i compartits que tenim a Google és fantàstica en qualsevol Android. Però inexplicablement l’aplicació en si de Calendari és molt dolenta. Per tant hem de posar una aplicació que llegeixi els calendaris de Google (que Android automàticament fa la sincronització). Business Calendar és la que utilitzo jo però n’hi ha vàries que estan bé (Jorte, aCalendar, etc.).

Business Calendar Free

Power Toggles. Aplicació widget que ens permet configurar accessos directes a un munt d'opcions del telèfon. Imprescindible per estalviar bateria!
Power Toggles
Es pot configurar com un widget o com un "notifications Widget" que és com jo ho tinc; així sempre ho tens a la barra de dalt de notificacions. Els accessos que m'he posat es poden veure a la imatge de la dreta (inclou llanterna i roter Wiffi).

TECLAT SwiftKey. Substitueix el teclat d'Android per un que té diccionari català i permet escriure arrossegant el dit. Quan t'acostumes no vols una altra cosa, és molt més ràpid. Val 4 € però val la pena.



Evernote per pendre notes i capturar imatges de notes, factures, etc. També el seu Widget és molt pràctic i el Food per quan ens surt de luxe la paella i li volem fer una foto.

Evernote

Evernote Widget

Evernote Food

Wunderlist, el millor programa per fer llistes! Ja en vaig parlar en un Llaminadures. 

Wunderlist - To-do & Task List


OruxMaps. Per fer rutes de cap de setmana per la muntanya. Permet descarregar mapes i tenir-los offline. (manual aquí)

I com que suposo que Watsapp ja en té tothom... per acabar un parell de jocs:


Quines son les vostres aplicacions preferides?




Si estuviésemos motivados por el dinero, hubiésemos vendido Google y estaríamos en la playa
Larry Page (Google)

Share this:

1 comentari :

  1. Mr Llaminadures! acabo de veure que el meu minirobot s'assembla al logo d'Android ;p
    M'apunto els trucs!

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes