Internet a velocitat Shambhala (Inici.info + teclat)




Shambhala és una atracció de Port Aventura que agafa els 134 km/h i cau des d’una altura de 78 m, la més alta d’Europa. Si vols saber com ser més productiu navegant per Internet a velocitat Shambhala no et perdis aquest article.



Hàbits


Sovint costa trencar els hàbits i cercar per Internet s’ha convertit en un hàbit monocanal que es limita a passar per la capella de Sant Google. A més, al cercar gairebé ningú utilitza les dreceres de teclat, com a màxim el Ctr+T per obrir una nova pestanya del navegador.

Però en canvi, quan treballem amb programes com Autocad o Photoshop sí que utilitzem dreceres de teclat per anar més ràpid. I si hem fet qualsevol curs especialitzat d’un programa, així ens ho han recomanat el professor. Perquè quan naveguem per Internet no utilitzem el teclat?, perquè ens limitem a Sant Google?, perquè el programa que utilitzem per Internet es diu Navegador?, potser perquè naveguem entre els resultats de cerca… moltes d'aquestes preguntes em van fer reflexionar per revisar els hàbits del dia a dia.


Level 1. El més bàsic


Suposarem que utilitzes el navegador Chrome i que tens l’extensió d’inici instal·lada:



Level 2. Utilitza les icones d’inici.info amb codis de teclat


Inici.info és compatible amb tots els codis de la comunitat Yubnub. Això permet cercar directament on vulguem utilitzant únicament el teclat. Simplement hem de saber el codi, escriure el text i clicar les tecles Ctr+Retorn

Per exemple. Si volem cercar el mapa de Menorca a Google maps només caldrà posar “gm Menorca” i clicar les tecles Ctr+Retorn



Resum dels codis yubnub per a les icones d’inici.info:


Level 3. Cerca on vulguis amb els codis yubnub


Segur que utilitzes serveis específics que no estan a la pàgina d’inici.info. Pots cercar el codi yubnub i utilitzar-lo directament des d’inici.info.

Per saber si existeix un codi per una pàgina en concret, el truc és posar “ls” (List - llista) i el nom de la web i ens sortirà una llista dels codis disponibles. Si no ens sortís cap resultat, haurem de passar al nivell 3+.


Exemple:
ls New York Times → cerca si existeix un codi pel diari New York Times

Alguns codis curiosos:
nyt → New York Times
deli → Adreces més populars de Delicious
ym → Correu de Yahoo
yim → Yahoo imatges
rae → Diccionari de llengua española
tpb → The Pirate Bay
sudoku → Resol un sudoku
random 100 - Ens torna un valor aleatori



Level 3+. Crear el teu propi codi yubnub


Potser tens una web i et vols crear el teu propi codi o utilitzes una web que encara no està en la comunitat yubnub. Crear un codi nou és molt fàcil i no cal registrar-se; només cal entrar en aquesta web i omplir el formulari:


Un exemple del codi que he creat per la revista criteri:



Per tant, a partir d’ara si posem per exemple “criteri chromecast” + Ctrl + Retorn cercarà la paraula “Chromecast” entre els articles de la revista criteri.

Level 1, 2 i 3 en una imatge


Aquí us deixo una imatge resum de les dreceres del teclat per tal de cercar ràpid a Internet



Inici.info és una pàgina que et permet cercar on vulguis de manera molt visual, no obstant pels serveis que més utilitzis val la pena saber el codi de memòria per tal de ser més productius.

Val la pena dedicar una mica de temps durant una setmana per tal de crear l’hàbit i decidir quins codis et vols aprendre de memòria perquè després guanyes molt de temps.

Aquí un petit exemple en vídeo per descobrir les diferències entre cercar utilitzant google o inici.info amb teclat:




En quin nivell et quedes?

Felicitats especials a tots els Criterians en aquest número 100 de la revista!


Mr.Llaminadures per inici.info





Todos estamos preparados para un cambio 
pero no todos logramos cambiar. 
El modo en el que desarrolles 
ese hábito determinará tu éxito.
Think Wasabi

Share this:

3 comentaris :

  1. A partir d,ara tindrem temps extra, aixo val un imperi

    ResponElimina
  2. Uee crack, ni ho sabia. Utilitzo les tecles d'accés ràpid al windows i algun programa, però ho desconeixia per a la cerca d'internet.

    ResponElimina
  3. Voy por el Level 1 y ya me dan cosquillitas en la barriga de lo rápido que voy!

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes