Troba ràpid tot el que t'imagines des del mòbil amb inici.info

Cada vegada encenem menys l’ordenador i depenem més del nostre mòbil. Tot ho volem més ràpid (immediat!) però Internet és més lent, sobretot si tenim poca cobertura. 
El que donaríem per estalviar uns quants clics en aquells moments que estem amb uns amics i cerquem informació a la Viquipèdia per veure qui té raó, informació d’una pel·lícula, volem posar una cançó,....


Tot això ho pots fer amb la versió renovada d'inici.info pel mòbil; prova-ho i cerca diferent.


Versió escriptori versus mòbil


Ara la versió mòbil és diferent perquè les necessitats en l'ordenador i en el mòbil són diferents. Hem tret icones que a la versió escriptori tenen sentit (Google Maps, Gmail, Contactes, Facebook, ...) i a la versió mòbil no perquè tenim l’aplicació instal·lada.

I hem posat un munt d’icones noves per fer la cerca més ràpida. Descobreix-les a continuació.


Icones


Cerca temporal. Internet cada vegada és més gran i sovint ens trobem amb pàgines obsoletes. És molt útil afinar la cerca perquè ens cerqui una paraula per llocs on apareix en "última hora", "últim mes" o "últim any". Per exemple, volem cercar un codi de descompte d'una botiga web o una notícia d'última hora, interessant cercar en "última hora". Un altre exemple, volem cercar programes per retocar fotos amb el mòbil, si no fem el filtre per "últim any" ens poden sortir pàgines poc actualitzades. Jo el filtre d'últim any l'utilitzo molt.

 
Traductor de Google. Tradueix de qualsevol idioma al català. Per una paraula, una frase o una web sencera (URL).



Cerca documents PDF. Cerca la paraula dins un document PDF. Molt útil per cercar manuals, informació elaborada, etc. 








 
Cerca on vulguis ràpidament amb els codis YubNub. Només has de posar el codi YubNub, la paraula o frase a cercar i clic a la icona del caragol. Curiosament aniràs ràpid on vulguis i no com un caragol. Per exemple, estàs estudiant alemany i necessites saber com s'escriu i pronuncia la paraula xocolata. Només cal escriure "leo chocolate" i cerca directament al diccionari Anglès / Alemany LEO. Pots fins i tot crear els teus propis codis. Més informació sobre YubNub aquí o aquí.


Diccionaris. Si tens un dubte lingüístic aquí un accés directe al millor diccionari català (DIEC2), castellà (RAE) i anglès (wordreference).


Wikipedia. La millor enciclopèdia del món en català, castellà i anglès a un clic.


Cerca d'imatges. Jo sempre cerco imatges per enviar per whatsapp, per viatjar, per curiositat,... Ara et serà més fàcil cercar imatges normals, imatges grans (mínim 2MB), en blanc i negre, retrat, dibuix i icones.






Cerca tranquil·la. Cerca música per escoltar o podcast (+ info), la informació d'una pel·lícula (filmaffinity), receptes culinàries (+ info), descobreix rutes de senderisme o BTT (+ info) i el temps meteorològic per si necessites el paraigua.



 





De compres. Totes les ofertes d'Amazon, Ebay, Booking, Fnac, Pixmania i Atrapalo.




Diaris, és l'hora d'estar informat!


Català i de referència. Ara, la Vanguardia, el Periódico, Vilaweb, el Punt Avui i Google News.


Local i més. 3/24 notícies també en vídeo, diari de Tarragona, Segre, diari de Girona, de Balears i agència catalana de notícies.


Castellà. El País, ABC, 20 minutos, El Mundo, La Razón, infoLibre


 Internacional. the guardian, Le Monde, CNN, Libération, The Times i The New York Times.




Esports. Mundo Deportivo, Sport, Marca, As, L'équipe i La Gazzetta dello Sport


La pàgina de diaris està ara accessible tant a la versió mòbil com a la versió escriptori. En la versió escriptori hi ha un plus que permet accedir a la pàgina dels diaris amb traducció integrada pels diaris internacionals (veure vídeo musical)


Funcionament i trucs

escriu + retorn
si escrius un text i retorn (enter), cerques a través de Google.
escriu + clic
Si escrius un text i fas clic en una icona, cerques directament al lloc que triïs (fotos, diccionaris, traductor, Viquipèdia, etc) sense passar pels resultats de Google. Per exemple, posem “photoshop” i anem a la icona de PDFs i cerquem només documents PDF que continguin la paula.
clic
Si cliques sense escriure res, les icones són un accés directe. Moltes vegades no cerquem res però volem consultar un diari o una web.
vés-hi directe
La icona principal és un accés ràpid a qualsevol pàgina web. Especialment útil a la versió mòbil. Per exemple, si escrivim "renfe" i fem clic a la icona principal, anem directament a http://www.renfe.com.


inici.info al teu mòbil

Totes aquestes eines no serviran de res si no et poses inici.info al teu mòbil. Estalvia clics, temps i 3G navegant més ràpid. Sigues més productiu!


iPhone





Android

Entrar a inici.info des del navegador del mòbil i a opcions afegir com a pantalla d'inici



Ara ja tens la icona d'inici que pots posar on vulguis

Si el teu Androide té una versió més antiga del navegador i no surt l'opció "Afegeix a pantalla d'inici" cal afegir el marcador a favorits i afegir un widget (veure info aquí)


Inici.info mòbil en acció

Un petit vídeo musical amb les principals novetats





Vols més?

Hi ha moltes novetats a la versió mòbil d'inici.info però segur que has trobat a faltar alguna cosa. No et quedis amb les ganes de comentar-ho. 




Mr.Llaminadures
Més articles llaminers aquí





Els ordinadors són inútils, 
només poden donar-te respostes

Picasso

Share this:

4 comentaris :

  1. Bien lo del Yubnub, lo usaba hace tiempo. ¿Existe aplicación para el móvil?

    ResponElimina
  2. Va molt més ràpid que l'última vegada que l'havia provat. I les noves icones i els diaris molt bé

    ResponElimina
  3. Si ara inici.info des del mòbil va molt més ràpid però encara no és una aplicació nativa per iPhone o Android, (potser algun dia arribarà). Actualment és una icona (enllaç) a la web enlloc d'una aplicació però té les seves avantatges:
    - No ocupa espai
    - No cal actualitzar l'aplicació, sempre estàs actualitzat
    - Utilitzes el navegador per defecte del mòbil

    ResponElimina
  4. Sou molt bons! Cada vegada va millor! Felicitats!

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes