Recopilació de webs i Apps per aquestes vacances

Necessites un navegador, rutes per la muntanya, música, tenir internet fora del país.... aquest mes un grapat de bones idees.



Mapes offline tipus Tom Tom o Google Maps

Quan marxes de viatge el més important és tenir un bon mapa. Jo he estat provant alguns i al final em quedo amb Here. És gratuït i podem descarregar els mapes per utilitzar-ho completament offline. 

Et va guiant tipus Tom Tom i la veu es pot posar en català. Els mapes estan actualitzats i per exemple Catalunya són 206 MG, Eslovènia 300 MB,... hi ha mapes de tot el món.

Disponible tant per Android com per iPhone.


Descobreix rutes (wikiloc+oruxmaps) 

Els mapes offline estan molt bé pel cotxe però toca aixecar el cul de la cadira i posar-se en forma. Wikiloc és una web ideal per descobrir llocs nous tant si lo teu és una passejada curta, una caminada d'un dia per la muntanya, una ruta de BTT o qualsevol altra activitat.

En aquest article que vaig fer l'any passat explicava com cercar la ruta a Wikiloc, com descarregar-la, posar-la al teu mòbil i com s'ha de fer per no quedar-se sense bateria.



Descarrega vídeos i música de Youtube

Ara que ja tenim el mapa i les rutes és interessant tenir música. I si tens petits també vídeos de la Pepa Pig per passar distrets les hores de cotxe. Sense instal·lar cap programa hi ha webs que et permeten descarregar vídeos (mp4) i música (mp3) de Youtube. En ser una web funciona des de Windows, Mac, Linux, iPhone, iPad, Android, etc. 

La manera més fàcil és anar a inici.info i utilitzar la fletxeta petita (a dalt a la dreta) de la icona de cercar vídeos. Aquesta icona et portarà a la web de Peggo que permet descarregar directament tant música com vídeos del Youtube. Amb un vídeo tot queda més clar.




Reservar Hotels o Apartaments


Hi ha molta oferta però per mi els millors són Booking i Airbnb. En els dos pots cercar per la web i tenen una molt bona aplicació mòbil.


Després hi ha zones que tenen la seva pròpia història. Per exemple, pel País Basc és molt millor anar a la web de www.nekatur.net

Internet a tot arreu

El roaming, que és com es diu la tarifa de dades i/o veu fora del país, és molt cara. Millor que al sortir desactiveu el mòbil o el poseu el mode avió i desactiveu el contestador si el teniu que us ho cobraran. 

Si voleu Internet el més pràctic és comprar-vos una targeta SIM del país on aneu, és més fàcil del que sembla. Aquí un article de Vilaweb on Joan Jofra explica molt bé les opcions.


Espero que us enamoreu molt aquest estiu!

Mr.Llaminadures
Més articles llaminers aquí




Share this:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes