En bicicleta elèctrica per Barcelona

Després de 10 anys pedalant per Barcelona m'he comprat una bicicleta elèctrica. Ara fa un mes que l'utilitzo cada dia i ja us puc dir que la ciutat s'ha fet petita i l'experiència val la pena.




M'han preguntat molt si s'ha de pedalar o no cal. He de dir que perquè es consideri bicicleta elèctrica si que s'ha de pedalar perquè s'activi el motor. També és important saber que el motoret t'ajuda fins a 25 km/h, si vols pots corre més però pedalant, això és normativa Europea. Si compleixen aquests dos fets es considera una bicicleta en tots els efectes, és a dir, pots anar pels mateixos llocs i si al tren deixen pujar una bicicleta doncs també una bicicleta elèctrica. Aquí un resum de les seves característiques.


Al principi sorprèn que no cal aprendre cap mecanisme nou, si saps anar amb bicicleta saps anar amb una elèctrica. Si pedales s'activa el motoret i si frenes es para. Hi ha un controlador que pots decidir si t'ajuda més o menys, en el meu cas té 5 posicions, el 0 no s'activa i funciona com una bici normal i el 5 vas per qualsevol pendent ràpid i sense cansar-te.

Coses bones:

+ Les pujades es converteixen en baixades
+ La ciutat es fa petita, distàncies que abans feien mandra o eren inviables fer-les cada dia ara són un passeig
+ Menys transport públic i privat, més llibertat
+ No arribes ni suat ni cansat a la feina

Coses dolentes:

- La bicicleta val uns 1000 € o més i això fa que no la puguis deixar a tot arreu. L'altra dormia al carrer i la podia deixar on volia, anar al cine, a sopar, etc. Un gran punt negatiu.
- Perds una mica l'essència de simplicitat i generalitat que és la bicicleta. En el fons fas una mica de trampa.


OPCIONS

Hi ha qualsevol opció: plegable, ciutat o muntanya. Al principi l'opció de muntanya em va sorprendre però vaig pensar que per una parella que els hi agrada anar amb bicicleta però no pugen igual; el que tira menys que s'agafi una elèctrica i ja està, es gaudeix igual del passeig que és l'important.



Jo en concret vaig agafar plegable perquè així entrava a l'ascensor i a casa. La plegable si l'has de carregar i pujar per les escales no és bona opció perquè pesa. En aquest cas una Brompton.


Brompton

M'he fixat que a part d'elèctriques, que cada vegada en veig més, surten per Barcelona les Brompton com bolets. Segur que van molt bé però són molt cares (mínim 1000 €) i per tant tenen l'inconvenient 1. Així que si algú en té una que escrigui un comentari per veure perquè molen tant i tenen tant èxit. I tranquils, no caldrà fer una cursa a veure qui guanya ;-)



Mr.Llaminadures
Més articles llaminers aquí

Share this:

7 comentaris :

  1. Ei Dani jo tinc una Brompton des de fa 6 anys. És la bicicleta plegable que ocupa menys espai. Es fàcil de transportar, ergonòmica tot i els seus gairebé 11 quilos. És fiable. Jo en 6 anys no he tingut cap problema tècnic tret d'alguna punxada i el desgast normal d'una bicicleta (pastilles de frens bàsicament). És còmoda i la que tinc jo (tres marxes) va molt bé per ciutat. Jo estic encantat...i em va costar menys de 1.000

    ResponElimina
  2. Òndia si en tens una tu segur que van molt bé. I una pregunta que sempre em faig, la roda és molt petita, no dona problemes d'estabilitat ?

    ResponElimina
  3. Com sempre, genial el post!!
    Però t'has descuidat de l'avantatge més increïble: poder fardar amb dues canalles sobre la bici amb un somriure a la cara sense esforç ;)

    ResponElimina
  4. Parlant de bicicletes. Feu una ullada a la roda intel·ligent!
    http://one.elpais.com/assaf-biderman-del-mit-cambia-una-rueda-convierte-bici-vehiculo-electrico-inteligente-social/

    ResponElimina
  5. Quina passada la roda! quan val? fa pinta de ser cara

    Per fardar de nenes no cal la bici elèctrica, amb un somriure seu ja faig ;)

    ResponElimina
  6. A mi la roda no em dona problemes d'estabilitat. Aixó si, quan plou evito els carrils bici que no són asfàltics, perque aleshores la roda si que patina. I jo tinc una cadireta per dur als fills que m'agrada molt i va molt bé, i els nanos s'ho passen pipa!!

    ResponElimina
  7. Mireu què he vist http://www.giflybike.com/ Què us sembla?

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes