Editorial a 4 mans

Benvolguda gent de criTeri,

A aquest redactor, a mi, Armando Rampas, em toca dir adéu. Després de més de 10 anys de tenir la idea de crear una revista a Solsona dins el que era l'associació el Crit, organitzadora del Solsona Rock Festival i motor cultural per a la ciutat de Solsona. Encara recordo l'entusiasme de la cúpula de l'associació davant de la idea de fer una revista cultural com a branca de l'associació. Malgrat això, també recordo el suggeriment de que no la féssim mensual ja que ens "cremaríem" pel fet d'haver d'estar tan a sobre de la revista. Ironies de la vida, l'associació es va acabar "cremant" i l'únic que en va sobreviure, apart del record d'uns anys fantàstics de concerts i vida cultural, en va ser aquesta revista. 



En 10 anys moltes coses canvien i, la revista, ha anat mutant. Els redactors també han mutat (!) i canviat. I, deixeu-me que us digui que, aquest és l'autèntic èxit d'aquesta revista: la idea perdura i les persones canvien. Les noves incorporacions donen noves formes i idees i fan que la revista tiri endavant i s'adapti als nous temps. El criTeri rep, s'alimenta i viu gràcies a les persones que la fan possible, tan redactors com lectors.

Així doncs, aquesta és la última editorial de l'elefant vell Armando Rampas. I dono pas a la nova sàvia, a les noves idees i noves maneres de fer. Tal i com em comenta César, nou redactor de l'Editorial:

"En la vida se cierran unas etapas y se abren otras"

Així doncs, us deixo en BONÍSSIMES mans, i, amb aquesta Editorial a 4 mans, m'acomiado amb un sincer SALUT I CRITERI!!

S'acomiada Armando Rampas però continua aquesta editorial, a la que anirem operant l'enèsima mutació del criTeri, que ens conduirà a territoris desconeguts però sens dubte estimulants.
Parlant de viatges i també d'etapes que es tanquen, no podíem oblidar-nos de l'intrèpid Miguel de la Quadra-Salcedo, que ens va deixar el passat mes de maig. La majoria de vosaltres el recordareu al front de la Ruta Quetzal, aquella formidable aventura que va alimentar la imaginació de vàries generacions de joves.
També al maig hem tingut notícia de la imaginativa aplicació de la "llei mordassa" en punts distants de la geografia peninsular. Si primer vam conèixer la multa de 601 euros a una periodista de Catalunya Ràdio per fer la seva feina, la setmana següent va saltar a la premsa que una ciutadana va ser multada a Madrid per lluir "lindos gatitos" a la seva bossa de mà. Actuacions que inevitablement ens evoquen el famós cas dels Titellaires, convertits en protagonistes involuntaris de la seva pròpia tragèdia i que encara a dia d'avui resten imputats*, en virtut d'una interpretació creativa dels delictes d'enaltiment del terrorisme i d'incitació a l'odi. No siguin bojos i no se'ls acudeixi recomanar  Hamlet a Twitter. Assassinats, odi i revenja. Dinamita pura.

M'ha vingut tot això a la memòria perquè De la Quadra-Salcedo, abans d'inventar-se la ruta Quetzal, va ser també corresponsal de guerra. Malgrat alguns no havíem nascut encara, va cobrir moments clau de la història contemporània, com la guerra de Vietnam o el cop d'estat de Pinochet a Xile, i fins i tot va estar condemnat a mort per gravar l'afusellament de 300 presoners al Congo.

I és que la llibertat d'expressió sempre ha resultat cara de defendre, per molt que escoltem als nostres mandataris exclamar alegrement "Je suis Charlie".

Per la nostra banda, només podem seguir recomanant... SALUT I CRITERI!!!



* investigats, perdó



-------------------------------------------------------------------------------------------


Estimada gente de criTeri,

A este redactor, a mi, Armando rampas, me toca despedirme. Después de más de 10 años de tener la idea de crear una revista en Solsona, dentro de lo que era la asociación "El Crit", organizadora del Solsona Rock Festival y motor cultural para la ciudad de Solsona. Todaa recuerdo el entusiasmo de la cúpula de la asociación ante la idea de crear una revista cultural como rama de la asociación. También me acuerdo de su sugerencia de no hacer la revista mensual ya que nos íbamos a "quemar" por el echo de tener que estar tan pendientes. Ironías del destino, la asociación se acabo "quemando" y despareciendo y solo sobrevivió, aparte del recuerdo de unos años fantásticos, esta revista.

En 10 años, muchas cosas cambian y, la revista, ha ido mutando. Los redactores también han mutado (!) y cambiado. Y, dejadme que os diga que éste es el auténtico éxito de esta revista: la idea perdura y las persona cambian. Las nuevas incorporaciones dan nuevas formas e ideas y hacen que la revista continúe y se adapte a los nuevos tiempos. El criTeri recibe, se alimenta y vive gracias a las personas que la hacen posible, redactores y lectores.

Así pues, ésta es la última de Armando Rampas. Doy paso a las nuevas ideas y nuevas formas de hacer. Como comenta César, nuevo redactor de la Editorial:

"En la vida se cierran unas etapas y se abren otras."

Os dejo en BUENÍSIMAS manos, y, con esta Editorial a 4 manos, me despido con un sincero ¡¡SALUT I CRITERI!!

Se despide Armando Rampas pero continua esta editorial, en la que vamos a ir operando la enésima mutación del criTeri, que nos conducirá a territorios desconocidos pero sin duda estimulantes.

Hablando de viajes y también de etapas que se cierran, no podíamos olvidarnos del intrépido Miguel de la Quadra-Salcedo, que nos dejó el pasado mes de mayo. La mayoría lo recordaréis al frente de la Ruta Quetzal, esa formidable aventura que alimentó la imaginación de varias generaciones de jóvenes. 

También en mayo hemos tenido noticia de una imaginativa aplicación de la llamada "ley mordaza" en puntos distantes de la geografía peninsular. Si primero conocimos la multa de 601 euros a una periodista de Catalunya Ràdio por hacer su trabajo, la semana siguiente saltó a la prensa que una ciudadana era multada en Madrid por lucir lindos gatitos en su bolso. Actuaciones que inevitablemente nos evocan el famoso caso de los Titiriteros, convertidos en protagonistas involuntarios de su propia tragedia y a día de hoy todavía imputados*, en virtud de una interpretación creativa de los delitos de enaltecimiento del terrorismo e incitación al odio. No sean locos y no se les ocurra recomendar Hamlet en Twitter. Asesinatos, odio y venganza. Dinamita pura.

Me ha venido todo esto a la memoria porque De la Quadra-Salcedo, antes de inventarse la ruta Quetzal, fue también corresponsal de guerra. Aunque algunos no habíamos nacido todavía, cubrió momentos clave de la historia contemporánea como la guerra de Vietnam o el golpe de estado de Pinochet en Chile, llegando a estar condenado a muerte por grabar el fusilamiento de 300 prisioneros en el Congo.

Y es que la libertad de expresión siempre ha resultado cara de defender, por mucho que escuchemos a nuestros mandatarios decir alegremente "Je suis Charlie".

Por nuestra parte, sólo podemos seguir recomendando... ¡¡¡SALUD Y CRITERI!!!



* investigados, perdón.











Share this:

3 comentaris :

  1. Que gran Armando! Gràcies per tot

    ResponElimina
  2. Adèu Armando! I gràcies per tot!
    Benvingut César! Per moltes editorials més!

    ResponElimina
  3. l'ànima de la revista...et trobarem a faltar!! ja farem una porta giratòria per recuperar-te! :)

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes