Coca de iogurt

Aquest mes farem una coca. Es tracta d’una mena de pa de pessic que pot servir d’esmorzar o de berenar o, també, com a base per a fer multitud de pastissos. Avui us presentaré la versió bàsica.

En un bol gros hi aboqueu un iogurt natural. Farem servir el mateix pot del iogurt com a estri per mesurar la resta d’ingredients. Així, hi afegirem tres pots de farina, un pot de sucre i mig d’oli d’oliva de sabor suau. També cal posar-hi tres ous sencers, un sobre de llevadura en pols i ratlladura de pell de llimona. Ho barregeu bé amb una cullera fins que quedi una massa clara, tot ben homogeneïtzat.

Deixeu la massa reposant mentre preparem la llauna o motlle per anar al forn.

L’heu d’untar amb mantega i espolsar-hi una mica de farina. Feu córrer la farina per dins el motlle, que es reparteixi bé i llenceu la sobrant.

Ja podeu tirar la pasta al motlle. En aquest punt jo avui hi escampo uns quants pinyons per sobre, però podíeu haver fet una base de poma o altra fruita tallada a làmines, o simplement no hi poseu res.

I cap al forn que ja tindreu escalfant-se a mitja potència. El temps que ha d’estar al forn és relatiu, depèn de la força del forn, de la mida del motlle... més o menys heu de comptar entre 20 minuts i mitja hora. La prova infal·lible és punxar-ho amb un escuradents i quan surti sec vol dir que ja està.

Un cop a fora del forn la deixeu refredar i la desemmotlleu. Això ja està a punt, però si voleu fer un pastís podeu partir-la per la meitat i farcir-la de melmelada o cobrir-la de xocolata desfeta, etc. A partir d’aquí ja us deixo experimentar.


Bon profit!!

Share this:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes