El que la produeix no es coneix amb exactitud, potser un procés natural del nostre cos a l’adaptació de més hores de llum.
Els símptomes que presenta es poden classificar en:
Sensació de fatiga generalitzada
Somnolència diürna
Dificultat de concentració a la feina o estudis
Sensació d’inestabilitat
Irritabilitat
Manca de gana
Disminució del desig
Habitualment les persones amb dues setmanes superen aquest símptomes.
Que podem fer per superar l’astènia primaveral?
Mantenir un horari regular d’ingestes.
Mantenir un horari regular a l’hora d’anar a dormir.
Durant les hores de llum, superar la desgana i realitzar alguna activitat preferiblement a l’aire lliure.
Fomentar activitats que ens facin mantenir la ment activa.
Portar una dieta saludable i equilibrada
Augmentar el consum de fruites i verdures
Beure dos litres d’aigua al dia.
També podem dir que hi ha uns aliments que son susceptibles a afavorir l’astènia primaveral com:
Aliments rics en grasses que fan les digestions mes lentes i pesades afavorint la somnolència típica de l’astènia. Carns, Formatges grassos.
Aliments rics en sucres.
Entre els aliments que ens poden ajudar, tindríem:
La mel que ens aporta sucres i petites quantitats de vitamines, sempre en consum moderat.
Fruites com: albercoc, raïm, cireres
Verdures crues pel seu contingut en minerals i vitamines. Fruites de fulla verda, all.
Amb la vinguda de la primavera, la nostra ingesta s’ha d’alleugerir una mica, ja no necessitem tanta energia . I no es per que tinguem a prop l’operació bikini.
Bé Criterians/es ens retrobem el proper mes amb una seria de receptes que faran que la fruita sigui més atractiva a menuts i grans
Fins llavors.
Publica un comentari a l'entrada