TERRA AUSTRAL (Sòria)

Aquest mes us convido a visitar la ciutat de Sòria. Sòria és una ciutat petita, però molt i molt agradable (no precisament pel bon temps que hi sol fer, ja que hi haureu d’anar ben abrigats si no hi aneu a l’estiu).
Aquesta és una bona època per anar-hi, després de que s’hagi calmat el fred hivernal i que els dies són una mica més llargs. Però només per aquest motiu cal anar a Sòria durant l’abril ??
Doncs no del tot !!!

Si aneu a Sòria en aquest època us trobareu amb una sorpresa, i és que si hi ha una cosa que no us imaginaríeu mai que us podríeu trobar en aquesta ciutat castellana és la Feria de Abril del Calaverón !!!!!!
El Calaverón és un dels barris de Sòria, proper al centre, que celebra la seva pròpia i autèntica Feria de Abril, de manera similar a la famosa Feria sevillana,però com és de suposar, salvant les distàncies, no només geogràfiques sinó també relatives a la mida i el nombre d’habitants de les dues ciutats.

La Plaza Mayor de Sòria


Tot i que es fan múltiples activitats de caire flamenc i andalús durant el dia, en aquesta secció, com sabeu, es tracta de descobrir bars i restaurants. Doncs aquest mes us recomano que aneu al Pub Terra Austral, situat al carrer Morales Contreras de Sòria, en ple barri del Calaverón.

El bar és molt agradable, tot i que les nits de Feria de Abril està ple de gent gaudint de les sevillanes que sonen pels altaveus. Hi ha una zona de “tablao” improvisat on els més valents i valentes poden fer els seus “pinitos” en l’art del flamenc. Sobretot després de carregar-se de “Rebujitos”, la típica beguda de la Feria d’Abril consistent en barrejar Fino amb Seven-Up, que tot i l’estranya que pugui semblar la combinació, entra d’allò més bé, acompanyat d’una tapeta (no sé si en honor de la Feria, o habitual del local. Pel tipus de local, m’inclino més per la primera opció).

La vivència personal:

La casualitat va fer que arribéssim en temps de Feria de Abril, i per sort vam tenir l’excepcional fortuna de tenir un “cicerone” que ens portés a fer unes copes per la ciutat (Gràcies, Paco). Quan ens va parlar de la Feria de Abril tot semblava una conya, però quan vam entrar al Terra Austral hi havia tal festa muntada que gairebé et marxaven els peus. Feina vaig tenir per controlar-me i no quedar-me allà a passar el que podia haver estat una de les farres més divertides de la meva vida. Però l’endemà s’havia de treballar i no anava sol, i vaig fer bondat, llàstima !!!



La Fuente de los leones, a Sòria

El millor :
Les ganes de festa que hi havia en el local, era un autèntic festival de tapes, copes, cops de taló, "palmeos", sevillanes, ... Per viure-ho, ja que no t’esperes res d’això anant a Sòria

El pitjor :
Que plogui i que l’endemà hagis de treballar. Si plou hi deu haver molta menys gent de l’habitual (tot i que els locals als que vam anar estaven força plens)

Malauradament, no he trobat fotografies del local. Pels més enyoradissos, també hi ha un bar (del qual no recordo el nom), on preparaven uns Gin-tònics similars a les nostres “copesdelavida”

Fins la propera

Share this:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes