Panada

Aquest mes prepararem un plat que es pot menjar fred o calent i que va molt bé, ara que ve el bon temps, per menjar-se’l a la font. Es tracta d’una empanada, com la clàssica gallega o com l’extraordinària mallorquina, que en aquest cas la farcirem de salmó.

En primer lloc cal fer la massa, que la podeu comprar feta (pasta brisa), però a nosaltres ens agrada embrutar-nos les mans!

Poseu la farina (1/2kg aprox.) en forma de volcà a sobre d’una superfície plana. A dins hi posem un ou sencer, mantega (50g), un bon raig d’oli, llet (100ml), un polsim de sal, un de sucre i un sobre de llevat en pols. Ho amasseu fins que quedi una massa homogènia i que no s’enganxi a les mans. La quantitat de llet pot variar en funció del tipus de farina, etc.

Mentre la massa reposa, aneu pel farcit. En aquest cas l’hem omplert de verdures, ou dur i salmó de llauna. Com que el salmó és difícil de trobar, hi podeu posar tonyina amb idèntic resultat.

En una paella amb una mica d’oli d’oliva hi sofregiu una ceba, un pebrot vermell, un tomàquet i un grapat de pèsols. Al mateix temps feu dos ous durs.

Quan les verdures ja estiguin a punt hi afegiu el salmó directament de la llauna, sense el líquid que l’acompanya. L’esmicoleu i només li doneu unes voltes. Apagueu el foc. Si el coeu massa, el salmó quedarà sec. També hi afegiu els ous durs tallats petits.

Dividiu la massa en dues parts, una més petita que l’altra. En una llauna del forn hi esteneu la part gran, a sobre hi escampeu el farcit deixant els marges lliures per tancar la panada. A sobre hi poseu l’altra part estesa i, amb una mica de paciència, l’aneu tancant. La unteu per sobre amb una mica d’ou batut.

Finalment la poseu al forn, prèviament escalfat a mitja força, fins que la massa estigui cuita i una mica daurada per sobre.

Bon profit!!!

xafi.rp@gmail.com

Share this:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes