Frittata

Aquest mes us vull presentar una adaptació d’un plat típic italià, la Frittata. Es tracta d’un plat a mig camí entre la truita, la Quiche i la pizza, però en aquest cas no porta cap tipus de base. 

La Frittata és d’aquells plats que van molt bé quan no saps què fer per sopar, obres la nevera i improvises alguna cosa amb el què tens. L’únic ingredient indispensable són els ous. Avui l’he feta de porros, bolets i tomàquet, però hi podeu posar el farciment que vulgueu (carn, mariscos, salmó, verdures...). Una Frittata molt popular a Itàlia és la Frittata di cipole, que porta ceba i formatge.


Per començar cal tallar els bolets i posar-los a una paella amb una mica de mantega i un raig d’oli. Els saleu i els aneu saltejant. Quan ja gairebé estan a punt, hi afegiu el porro tallat a rodanxes i també l’aneu fregint. Mentrestant, bateu els ous i hi barregeu una bona quantitat de formatge parmesà ratllat, una mica de sal i una mica de pebre negre.

Quan el farciment estigui a punt, el barregeu amb els ous i ho poseu en un recipient que pugui anar al forn. A damunt hi poseu el tomàquet tallat a rodanxes i hi espolseu formatge ratllat per sobre.

I cap al forn a mitja potència. Per saber quan està cuita podeu fer servir la tècnica de l’escuradents (el claveu, el traieu i, si surt net, vol dir que ja està cuit). Al final de tot ho poseu uns minuts el gratinador, perquè quedi ben daurat per sobre.

Ho podeu servir calent o fred. Acompanyat d’una amanida de fulles verdes i olives d’Aragó és fantàstic.


Bon profit!!



xafi.rp@gmail.com

Share this:

1 comentari :

  1. Molt original Xavi !!
    Pero una recepta típicament australiana no estaria malament, hehe !!!
    Molt records i petons des de Solsona (per tots dos) !!
    Fins aviat

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes