GREGORY LEMARCHAL

Els programes tipus “Operación Triunfo” són, habitualment, vistos amb recança per bona part de l’audiència televisiva. El fet d’intentar que una colla de joves vulgui triomfar en el món de la música i que per aconseguir-ho estiguin tancats en una acadèmia, majoritàriament acaba per convertir-se en un simple espectacle en el qual la gran majoria de participants acaben desapareixent de l’escena musical que tant desitjaven assolir.
Hi ha però casos, pocs, que permeten descobrir alguna estrella amagada com en el cas d’en David Bisbal, del qual ens pot agradar més o menys la seva música, però en tot cas no hi ha dubte que és una persona amb carisma, bona veu i unes aptituds pel moviment a l’alçada d’altres intèrprets com Ricky Martin o Chayanne.

Aquest és el cas de Gregory Lemarchal, el guanyador de l’edició francesa d’Operación Triunfo de l’any 2004.
Gregory va néixer l’any 1983, i amb 12 anys va guanyar el campionat de França de Rock acrobàtic.

Des de ben petit, Gregory havia volgut ser una estrella de la música, tot i que arrossegava un hàndicap important. Als 20 mesos d’edat se li va diagnosticar una fibrosi quística que el va acompanyar durant tota la seva vida.
La fibrosi quística és una malaltia hereditària i degenerativa que ocasiona importants problemes respiratoris, de fetge, pàncrees i intestins.




Però la malaltia no va frenar el somni del jove Gregory. Després de presentar-se, amb 15 anys, al programa “Graines de star” i perdre’l va aconseguir certa fama en la zona de Grenoble i els seus voltants participant en espectacles d’altres artistes.
L’any 2004 decideix presentar-se al programa “Star Academy” que guanya de manera irrefutable en la votació final aconseguint el 80% dels vots dels espectadors per un 20% de l’altre finalista.

Aquest èxit li dóna l’oportunitat de gravar un disc l’any 2005, anomenat “Je deveins moi”, i que va aconseguir el disc d’or al vendre més de 75.000 còpies del mateix.
L’any 2006 va rebre el premi a la Revelació de l’any de la música francòfona entregat per la ràdio francesa, i va iniciar una gira per França, Bèlgica i Suïssa, els països on la seva aparició havia tingut una més gran repercusió.

L’any 2007, mentre treballava en la composició i gravació del seu segon disc, el seu estat de salut va empitjorar per causa de la fibrosi quística, i va decidir fer una pausa en el seu treball. Pocs mesos després, durant el mes d’abril de 2007, va haver d’ésser ingressat a un Hospital on se li va diagnosticar la necessitat urgent d’un transplantament de pulmó.

Malauradament, aquest no va arribar a temps, i Gregory Lemarchal va morir al mateix Hospital el 30 d’abril del mateix 2007, als 24 anys d’edat.Es va poder publicar el seu àlbum pòstum, anomenat “La voix d’un ange”, que va rebre el premi Platinum Award per part de la Federació Internacional de la Indústria Fonogràfica.


La seva tesitura vocal, és a dir, el nombre d’octaves que la seva veu podia arribar a emetre, era molt elevada, de fins a 4 octaves, una de les més importants en el món musical.

Per acabar, us deixo un vídeo d’una de les més boniques cançons d’en Gregory Lemarchal, “Restons amis”
http://www.youtube.com/watch?v=7C24q4SJu3k


Fins la propera
Drosophila Carcamalis

Share this:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes