PUBLIC ENEMIES

FITXA TÈCNICA

Direcció: Michael Mann.
País: USA.
Any: 2009.
Durada: 140 min.
Gènere: Biopic, thriller, drama, acció.
Interpretació: Johnny Depp (John Dillinger), Christian Bale (Melvin Purvis), Marion Cotillard (Billie), Billy Crudup (J. Edgar Hoover), Stephen Dorff (Homer Van Meter), Stephen Lang (Charles), Giovanni Ribisi (Alvin Karpis ), Rory Cochrane (Carter), David Wenham (Pete), Stephen Graham (Nelson), John Ortiz (Phil), Channing Tatum (Floyd), Jason Clarke (John Hamilton).
Guió: Ronan Bennett, Michael Mann i Ann Biderman, basat en la novel.la de Bryan Burrough.
Producció: Kevin Misha i Michael Mann.
Música: Elliot Goldenthal.
Fotografia: Dante Spinotti.
Muntatge: Jeffrey Ford i Paul Rubell.
Disseny de producció: Nathan Crowley.
Vestuari: Colleen Atwood.
Estrena als USA: 1 juliol 2009.
Estrena a Catalunya: 14 agost 2009.


SINOPSI

Enemics públics és la història del llegendari bandoler de l'època de la Gran Depressió, John Dillinger (Johnny Depp), el carismàtic atracador de bancs que es va convertir en l'objectiu número u de l'incipient FBI de J. Edgar Hoover i del seu millor agent, Melvin Purvis (Christian Bale), i en un heroi per al sofert poble.
Ningú era capaç de detenir Dillinger i la seva banda. No hi havia presó que se li resistís. El seu encant personal i els seves fugides conquerien a tot el món, des de la seva nòvia Billie (Marion Cotillard) fins a l'home del carrer que no sentia cap simpatia pels bancs que havien enfonsat el país en la depressió.

Les aventures de la banda de Dillinger, que posteriorment inclouria el psicòpata Baby Face Nelson (Stephen Graham) i Alvin Karpis (Giovanni Ribisi), entretenien a la majoria, però J. Edgar Hoover (Billy Crudup) va tenir la idea de servir-se de la captura del bandit per començar a transformar el seu "Bureau of Investigation" (Oficina de Recerca) en el que seria l'FBI. Va convertir Dillinger en l'enemic públic número 1 d'Amèrica i va llançar a Purvis, el ben plantat Clark Gable de l'FBI, darrera d'ell.

Share this:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes