Animal Kingdom

Animal Kingdom és el metafòric títol amb el que el director i guionista David Michôd ens parla de la selva urbana de la ciutat de Melbourne. Sota l'aparent normalitat de la vida a casa de la seva àvia i els seus oncles, on és acollit després de la mort per sobredosi de la seva mare, es troba una de les més enverinades relacions familiars que recordem, on anem descobrint que cadascun dels seus integrants mostra un perfil psicològic aterridor.

Vigilats dia i nit per la policia, la vida dins de la casa sembla transcórrer amb normalitat, però J (James Frecheville) observa la perversa naturalesa de cada un dels components de la seva família: des del seu apocat oncle Darren (Luke Ford), dominat pel diabòlic Pope (Ben Mendelsohn), fins al exaltat Craig (Sullivan Stapleton) i, ​​coronant el cim de la dominació, la seva àvia Smurf (Jackie Gleason).


J es veurà embolicat en les activitats dels seus oncles i, per la seva edat, aviat es revelarà com la malla més feble de la cadena que el detectiu Leckie (Guy Pearce) aprofita per atrapar a la família de criminals. En una guerra de venjances homicides amb membres de la policia en què descobrim un Melbourne corrupte i èticament desolat, J es transforma en la clau per arrossegar a la presó als seus oncles, el que el converteix en objectiu de mort per part de Pope. J, amb tot just divuit anys, es veu entre el foc creuat de la policia i l'amenaça de mort de la seva pròpia família.

Animal Kingdom construeix, des de la seva magnífica i narrativa seqüència de títols inicial, una espiral cap a la violència psicològica, el crim i la bogeria .

Animal Kingdom és una elaborada i densa pel lícula sobre la selecció natural i la supervivència en les complexes estructures de poder i submissió en els àmbits que hem creat: la família, el nostre cercle de coneguts, la ciutat, la legalitat ...


Direcció i guió: David Michôd.
País: Austràlia.
Any: 2010.
Durada: 112 min.
Gènere: Drama, thriller.
Interpretació: James Frecheville (Joshua "J" Cody), Ben Mendelsohn (Pope), Joel Edgerton (Barry "Baz" Brown), Guy Pearce (Nathan Leckie), Luke Ford (Darren Cody), Sullivan Stapleton (Craig Cody), Jacki Weaver (Janine "smurf" Cody), Laura Wheelwright (Nicky Henry).
Producció: Liz Watts.
Música: Antony Parts.
Fotografia: Adam Arkapaw.
Muntatge: Luke Doolan.
Disseny de producció: Jo Ford.
Vestuari: CAPPI Ireland.
Distribuïdora: Avalon.
Estrena a Austràlia: 3 Juny 2010.
Estrena a Catalunya: 14 gen 2011.
No recomanada per a menors de 16 anys.
Premi del Jurat a la Millor Pel·lícula Internacional en Sundance 2010







Share this:

1 comentari :

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes