Va de Vitralls

Aquest mes la cosa va de vitralls!! Amb una pila de colors i una mica de plom podem decorar tot allò que se'ns posi pel davant!
Serem capaços de crear coses tant boniques com aquesta???




CriTerians!!! Com van els Fes-t'ho tu... Aneu fent?? Espero que si! I per anivar-vos, aquest mes farem una cosa ben colorida... Es tracta de pintar vidre, i per això necessitem:


Un cop tingueu el material, ja podem començar... primer de tot hem de triar l'obejecte a decorar. En aquest cas hem triat una garrafa de vidre que en un futur pot servir de florero, de base per una llum o simplement per guarnir qualsevol racó de la casa. Però també podem fer servir un mirall, un gerro, un plat, etc.





Doncs ara hem de triar el motiu, és a dir aquell dibuix que farem servir per decorar el vidre.
Podem començar amb una plantilla ben senzilla com pot ser una sanefa, o un puzle com teniu a la imatge...









O també podem buscar dibuixos florals, d'animals o abstractes. O us els podeu inventar...
Això si, millor que no tinguin molt de detall perquè així us serà més fàcil de fer.
Un cop triat el dibuix, el reproduïm a la peça de vidre triada amb un retolador permanent (no heu de patir, perquè si us equivoqueu el podeu esborarr amb alcohol).


Tingueu en compte que quan més clar sigui el vidre, millor us quedaran els colors.







EL PLOM
El següent pas és agafar les tires de plom (veureu que són tires dobles que podeu partir pel mig (d'una tira en surten 2)) i anar resseguint el dibuix fet al vidre. No ho volgueu fer tot seguit, cada vegada que tingueu una intersecció al dibuix podeu tallar la tira amb un cúter i tornar a començar.

És important que no us quedin forats entre les unions de les tires de plom, ja que si això passa, quan després pintem se'ns pot escapar la pintura. Així doncs és millor cavalcar una tira sobre l'altre, com podeu veure a la foto.
Tot i ser adhesiu, el plom s'ha d'apretar bé contra el vidre. Quan compreu les tires de plom adhesives ja veureu que inclou una eina que té la forma d'un tap de boli, això serveix per apretar el plom. Quan més apretat quedi, menys possibilitats hi haurà de que s'escapi la pintura.

LES PINTURES
Un cop resseguit el dibuix, ja podem pintar. Les pintures especials per vidre són més líquides que les normals que hem fet servir fins ara. Tampoc les podem netejar amb aigua, sinó que els pinzells els haurem de netejar amb dissolvent. És important que no suqueu un pinzell brut d'un color en un pot d'un altre color perquè us quedaria tot barrejat.

Com deia abans, aquesta pintura és molt líquida, i si no vigilem i en posem molta, pot saltar-se la barrera del plom i tacar la resta del vidre. D'altre banda, si en posem poca s'eixugarà molt ràpid i llavors ens quedarà la marca d'unió entre una pinzellada i l'altre. Així que haurem d'anar practicant fins que li agafem el punt just a la pintura.
Si el que heu triat és una garrafa, heu de pensar que quan aneu pintant heu de tenir la garrafa en horitzontal per evitar que regalimi. A més, us he d'esperar a que s'assequi el tros pintat (delimitat pel plom) abans d'anar girant la garrafa... perquè sinó també us poden quedar marcades unes aigües. En canvi si el material triat és pla, serà molt més fàcil i ràpid!
Finalment, quan ja estigui tot acabat, amb molta cura podeu sucar el bastonet de les orelles en dissolvent i netejar les vores del plom que han quedat tacades per la pintura. Vigileu però, que no us emporteu també la pintura de vidre!!

I aquest és el resultat final...
Clar que hi poden haver molts resultats diferents!!!


Aniveu-vos i Bon CriTeri!!!!

Share this:

3 comentaris :

  1. no caldria ficar-se guants per manipular el plom? o és un producte especial per manualitats?

    Gràcies artista!

    ResponElimina
  2. Nosaltres no hem fet servir guants...és un producte que es ven a les botigues pintures i altres materials per fer tallers...no està de més si no us fieu!!!

    Fes-t'ho tu!

    ResponElimina
  3. Molt guay artista, el proper any una paradeta a la fira modernista!!!

    Olga

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes