I ara, on anem?

En el camí que porta al cementiri del poble, una processó de dones de negre afronta estoicament la calor del sol estrenyent contra elles les fotos dels seus marits, dels seus pares o dels seus fills. Algunes porten vel, altres una creu, però totes comparteixen el mateix dol, conseqüència d'una guerra funesta i inútil.

 En arribar a l'entrada del cementiri, el seguici es divideix en dos: un musulmà, l'altre cristià. Amb el teló de fons d'un país esquinçat per la guerra, "I ara, on anem?" Narra la determinació sense fissures d'un grup de dones de totes les religions per protegir la seva família i al seu poble de les amenaces exteriors. Demostrant un gran enginy, inventant estratagemes, unides per una amistat indestructible, aquestes dones només tenen un objectiu: distreure l'atenció dels homes i fer que s'oblidin de la seva còlera i de la seva indiferència. Però quan els esdeveniments prenen una orientació tràgica, fins on estaran disposades a arribar per no perdre als que encara queden?

Títol original: Et maintenant, on va où?
Direcció: Nadine Labaki.
Països: França, Líban, Itàlia i Egipte.
Any: 2011.
Durada: 102 min.
Gènere: Comèdia dramàtica.
Interpretació: Claude Bazz Mossawbaa (Takla), Layla Hakim (Afaf), Nadine Labaki (Amale), Yvonne Maalouf (Yvonne), Antoinette Noufaily (Saydeh), Julien Farhat (Rabih), Ali Haidar (Roukoz), Kevin Abboud (Nasim) .
Guió: Nadine Labaki i Jihad Hojeily.
Producció: Anne-Dominique Toussaint.
Música: Khaled Mouzanar.
Fotografia: Christophe Offenstein.
Muntatge: Véronique Lange.
Direcció artística: Cynthia Zahar.
Vestuari: Caroline Labaki.
Distribuïdora: Alta Classics.
Estrena a França: 14 Setembre 2011.
Estrena a Catalunya: 2 març 2012.
No recomanada per a menors de 7 anys.

Share this:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes