Twitter: Fes un #crit a la xarxa

Encara no entenc com una idea tant simple com una web on pots penjar un #crit a la xarxa de 140 caràcters s’ha fet tant popular. 


Però el cas és que tothom ha sentit a parlar de Twitter, les notícies volen de piulada en piulada com si fossin avions de Rayanair i les paraules a la xarxa van a la velocitat de la llum.

Avui parlo de twitter i anuncio que la “Revista Criteri té Twitter”.




- Que és Twitter ?

Fent ús de la wikipedia en català:
Twitter (traduït al català com piular) és un servei de microblogging que permet als seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters (denominats tweets, o piulades) mitjançant el mateix web de Twitter, SMS, missatgeria instantània o bé aplicacions de tercers com Twidroid, Twitterrific,Tweetie, Facebook, Twinkle, Tweetboard o TweetDeck.

Aquestes actualitzacions es mostren en la pàgina de perfil de l'usuari, i són també enviades de forma immediata a altres usuaris que han triat l'opció de rebre-les. L'usuari original pot restringir el seguiment d'aquests missatges només per part dels membres del seu cercle d'amics, o permetre el seu accés a tots els usuaris, que és l'opció per defecte.

Es calcula que es publiquen uns 130 milions de piulades al dia (març de 2011).



- Petita reflexió: Vaig estar pensant sobre Twitter i perquè és tant popular però no ho acabava d’entendre però just l’altre dia em va venir la il·luminació arribant amb avió Rayanair a l’aeroport de Reus després d’uns dies (pocs) de vacances. 


Us explico: era tard, un xou increïble per entrar les maletes en una caixa de ferro, la gent obrint i recol·locant maletes, ficant la bossa de mà dins la maleta,  pressió, la maleta ja no cap a dins l’avió i l’han de facturar, cues, retard, crits... uf que us he d’explicar i quan arribem a Reus abandonament total al mig de la pista i quan per fi estem dins al cotxe no hi ha màquina per pagar i no podem sortir, cotxes donant voltes buscant la màquina,... total vam tenir que tornar entrar al aeroport per pagar la clatellada d’un pàrquing en un descampat i poder sortir d’aquell conjunt acumulat de cutreria.

L’aeroport de Reus és un desastre, ho sento Xevi (un amic de Reus) però algú ho havia de dir. Total que tenia ganes de queixar-me però que faig ? creo un Blog de queixes ? faig un correu als amics ?, faig un grup al Facebook ?

Doncs escric un tuït i així almenys el meu #crit queda a la xarxa:
     Tweett: Rayanair és cutre a matar !!! i l'aeroport de Reus també !!!

Penso que per això és tant important el Twitter, és curt i ràpid i sobretot ho pots escriure i llegir fàcilment al mòbil, fet que fa que la immediatesa dels missatges sigui tot una revolució. Si espero a estar davant de l'ordenador, escriure un Blog, una queixa formal o el que sigui ja segur que se’m passa i ja no ho faig, però Twitter és ràpid i disponible a un cop de clic, d’aquí que sigui el principal mitja de comunicació per exemple de les revoltes d’Egipte.

Per exemple si vols saber ara que diuen els usuaris sobre aquesta fabulosa companyia ho pots mirar casi en directe a Twitter:


- Fes-te seguidor del Twitter de Criteri

Potser el millor és no pensar o filosofar que és o que significa Twitter apunta’t a la moda i al cap d’un temps entendràs el perquè és una nova revolució d’Internet.

Entra a la web de Twitter, crea’t un compte i fes-te seguidor de revista criteri




- Utilitza el Twitter

Per escriure el teu primer Tweet (màxim 140 caràcters) ho has de fer a la part superior on posa

- Si el missatge que escrius l’envies a una persona en concret has d’escriure el seu nom d’usuari en el missatge amb una @ a davant:

   @revistacriteri Quan fem una nova trobada de Criterians ? 

Amb aquest tweet li estàs preguntant a l’usuari @revistacriteri i tothom que segueixi o entri a la pàgina pot veure el missatge

- Si vols enviar un missatge privat a un usuari sense que ningú més el pugui llegir has de posar la lletra d seguida d’un espai i del nom d’usuari. 

    d revistacriteri el meu telèfon és 123.456.789

Has enviat el teu mòbil a l’usuari @revistacriteri en Privat i rebrà una alerta i un correu electrònic. 


- Si vols etiquetar (Hashtag) un missatge has de posar el símbol # al davant de la paraula clau. Per exemple: 


- Fes-te seguidor de qui vulguis (Follower): grup favorit, Shakira, Buenafuente, Puyol, etc. i invita a la gent que et segueixi per Twitter (Following). Els seguidors no son bidireccionals, és a dir si tu segueixes a Puyol no necessàriament ell t’ha de seguir, pot fer el que vulgui; és un sistema lliure. 

- I si vols saber que s'està coient al Twitter mira els Trend Topics (les etiquetes més utilizades al món) o millor encara els Local Trends


- El Twitter casi és català: una bonica història 


Twitter us ho cregueu o no s’ho va inventar el català Pau Garcia-Milà, un noi de 23 anys molt creatiu que s’ha inventat un sistema operatiu (eyeOS) per la web, ha fet un llibre, i moltes altres coses. Us deixo una bona entrevista amb Buenafuente on explica, a part de l’anècdota del Twitter, també un bon resum del caràcter Español i en definitiva una nova visió de la vida.



Venga va no siguis mandrós !!!. Entra al Twitter i escriu un missatge a @revistacriteri per celebrar-ho i sortirà aquí sota.




Frase del mes








“Mai et riguis d’un friqui perquè un dia serà el teu cap”

Pau García-Milà

Share this:

1 comentari :

  1. Mooolt interessant ! Però jo cada vegada tinc més comptes oberts !
    Potser google wave no era tant mala opció. El temps dirà si es va avançar en el temps !

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes