¿Sueñan los androides con ovejas eléctricas?

Cada dia tinc més amics que tenen un Androide, que van amb ell a tot arreu, que respon totes les seves preguntes, que és el seu millor amic.

Avui dons “Especial Android”, el sistema operatiu de Google que porten cada dia més telèfons i que està pujant com l’espuma. Quines son les seves claus ?


El meu primer Androide

Si encara no el tens o tot just t’ha arribat sàpigues que tot va sincronitzat amb un compte de Gmail de Google (Correu, Contactes, Calendari, Aplicacions, Tasques, ....). Et recomano doncs que abans de despertar per primer cop el teu Androide facis una sèrie de passos:

- Passar els contactes del teu antic telèfon als contactes de Gmail i posis la foto corresponent.
     http://www.google.com/contacts
     Ajuda per passar contactes

- Si encara tens comptes de correu del hotmail, yahoo,... TOT I QUE pots rebre tot tipus de correu amb Android el millor es que ho sincronitzis tot amb un compte de google. L’aplicació de Gmail per Android està molt ben feta i no té color amb la resta d’aplicacions de correu.
     Importar correo electrónico y contactos

- Si no t’aclareixes amb el Gmail o vols millorar la teva organització et recomano un llibret gratis i llaminer. Pensa que a partir d’ara el correu és el teu magatzem digital, des del telèfon pots buscar qualsevol correu o informació que hagis guardat.
     El llibret: “Ens hem d’organitzar!”


Quin Android em convé ?

D’Androids n’hi ha molts i de moltes marques (HTC, Samsung, Sony, ,....), quin vols ?, el més petit, el més gran, el més potent, el que faci les millors fotos, el més nou, el més barat, ?

Jo personalment m’agraden els Androids Purs; els que no tenen cap “capa”, d’aquests només n’hi ha 2, el Nexus one (HTC) i el Nexus S (Samsung). Jo ara tinc el Nexus One i la veritat és que pel preu que surt amb Vodafone és una ganga de telèfon.

Però tot depen de l'oferta que facin i si no et va bé agafar un Android Pur agafa un que tingui unes característiques semblants a un d'aquest dos. 

Els telèfons que no son Andorid Purs son els que les marques fan una mica de marranades i maquillen una mica el nostre Android, fet que fa també que les actualitzacions no arribin tan ràpid. Jo doncs com les dones, per un dia de festa i per fardar està bé el maquillatge però en general m’agraden les que no es maquillen i que no amaguen res.



Aplicacions: Els millors complements pel meu Android

Hi ha moltes aplicacions (moltíssimes) algunes imprescindibles ja les porta (Gmail, Maps, Navegador, Youtube,...) i d'altres s'han d'instal·lar. Aquí va la meva selecció d'aplicacions gratuïtes:

- Una aplicació imprescindible si tens mòbil amb Internet és WhatsApp per enviar missatges gratis a amics que tenen Android, iPhone, Nokia, Blackberry,...


- El calendari per mi és una eina important en el telèfon. La sincronització de Google Calendar és fantàstica però l’aplicació deixa molt que desitjar. A mi m’encanta el widget Smooth Calendar i configurat perquè quan l’apreti em surti el calendari Jorte (sincronitzat amb Google Calendar).


- Si ets bon català t'interessarà controlar el gasto d'Internet amb 3G Watchdog i saber quan et costa cada trucada amb Gastos Móvil


- Per aprofitar l'internet 3G que ja pagues al mòbil desde el portàtil o el iPad mira aquest link i si vols treure el 3G per gastar menys bateria o perquè marxes fora de viatge APNdroid.


- De Jocs n'hi ha moltíssims (link)


- Per deixar la gent flipada: fer una foto en un edifici important o en un llibre o en un codi de barres i Goggles et troba tota la informació per Internet (també resol Sudokus), escoltar una cançó i reconeixer quina és amb Shazam, i de nit la més impressionant de totes Google Sky Map.


- Per aprofitar el GPS a part del Maps i el Navegador interessant GPS Test per saber coordenades, altitud, etc.; Bubble, Brújula, per fer footing o mountanbike AndAndo i per mapes offline per quan anem de viatge OruxMaps.


- Eines útils: una bona calculadora RealCalc, per apuntar notes de text GTasks (es sincronitza amb Google Task), el Dropbox i el Evernote.


- I per últim recomano un Widget que ja tens instal·lat i és molt útil; el control de energia. (per afegir un widget click llarg sobre la pantalla i seleccionar afegir Widget)


Per instal·lar una aplicació només cal entrar en el Market des del telèfon o també ho podem fer des de la web https://market.android.com


Nota: si ho fem desde la web simplement hem d'entrar amb el usuari de Gmail i en el telèfon tenir activat el botó de sicronitzar (el de les fletxetes del control de energia que està activat a la imatge de sobre). Ja veureu que quan tries instal·lar una aplicació des del Web al cap d'un moment el telèfon es posa a instal·lar com per art de màgia.


Ull que això d'instal·lar aplicacions enganxa !!!



iPhone vs Android

No podia despedir-me sense ser realistes i tocar de peus a terra. Apple va revolucionar el mòbil amb el seu iPhone fa més de 4 anys i Android no és més que una copiada de la idea de Apple.

Però Android té un punt clau avui en dia que per mi marca la diferència. Mentre el iPhone segueix basant-se en una sincronització en un ordenador (PC o Mac) lligat al programa iTunes; Android va superar aquest concepte i es sincronitza directament amb un compte de google, que no està enlloc, que està al núvol.

El canvi és important, suposa que no hem de connectar el nostre mòbil en un ordenador concret per sincronitzar. El correu, calendari, contactes, tasques... es sincronitza amb el núvol directament i per tant ho fa en qualsevol moment sinó plou. El nostre Android es pot connectar també a qualsevol ordenador (Windows, Linux o Mac) per passar fotos, música, documents, mapes, etc. i funciona simplement com si fos un USB sense instal·lar res.  

El iPhone el pots configurar amb Gmail perquè et faci la sincronització amb el núvol (de fet és com ho tenen la majoria de maqueros) o pagar el servei MobileMe TOT I QUE la sincronització mai és tant perfecta com amb un Android i ens falta l’aplicació Gmail.

Apple és el rei dels gadgets, de l’experiència d’usuari, de les coses boniques i que funcionen i si no t’importa el preu i t’agrada molt el tema multimèdia (fotos, vídeo, jocs) el iPhone 4 està encara una mica per davant. Però Google és el rei dels serveis web que són ràpids, que funcionen, que tenen una sincronització total i sobretot tenen un preu imbatible; Android és gratis.

Sé que aquesta reflexió no agradarà a molts maqueros però tranquils perquè el mes següent parlaré del iPad, un gadget insuperable.

Links d'interès:


Actualització (7 juny de 2011)

El que escrit sobre iPhone vs Android que he fet fa pocs dies s'ha quedat en res, Apple acaba de presentar iCloud, la no dependència d'iTunes i la barra de notificació en iPhone i iPad. Per una banda em sembla estrany que Apple copiï de manera tant descarada; la barra de notificacions és idèntica a la d'Android i el tema del iCloud ve a suplir clarament els serveis de Google (Gmail, Calendari, tasques, música) i el de Dropbox. Però en el fons els usuaris sortim guanyant d'aquesta guerra de competències i també em sembla bé que Apple copiï les bones idees ja que la resta també han copiat descaradament.



 
Frase del mes

 
«La mayoría de los androides que he conocido tenían más deseo de vivir que mi esposa», piensa Deckard 

 
Philip K. Dick en el llibre ¿Sueñan los androides con ovejas eléctricas?

Share this:

1 comentari :

  1. A veure si amb aquestes notes m'aclareixo amb aquest petit monstre verd. I esperem no canviar mai un android per un bon amic!.geMMa.

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes