L'arbre

La història de "l'arbre" ens porta a Austràlia, a un petit poble on Dawn i Peter viuen feliços amb els seus quatre fills. Però la mort de Peter deixa a la família totalment devastada. I cada un d'ells, per continuar vivint, reacciona a la seva manera.

La petita Simone, de vuit anys, rebutja el dol, prefereix enfilar a la immensa figuera que ocupa el jardí. Allà passa hores i hores amb el seu pare ... Per a ella, el seu pare s'ha anat a viure a l'arbre. La vida torna a la normalitat poc a poc i Dawn recupera forces, una feina, potser un nou amor?


Títol original: The tree.
Direcció: Julie Bertuccelli.
Països: França i Austràlia.
Any: 2010.
Durada: 102 min.
Gènere: Drama.
Interpretació: Charlotte Gainsbourg (Dawn), Marton Csokas (George), Morgana Davies (Simone), Aden Young (Peter), Gillian Jones (Vonnie), Christian Bayers (Tim), Tom Russell (Lou), Gabriel Göttingen (Charlie), Zoe Boe (Megane).
Guió: Julie Bertuccelli, basat en la novel.la de Judy Pascoe.
Producció: Yaël Fogiel i Sue Taylor.
Música: Grégoire Hetzel.
Fotografia: Nigel Bluck.
Muntatge: François Gedigier.
Direcció artística: Steven Jones-Evans.
Vestuari: Joanna Mae Park.
Distribuïdora: Golem. Estrena a França: 11 Agost 2010.
Estrena a Catalunya: 3 juny 2011.
No recomanada per a menors de 7 anys.



Dol dels que es queden. Un tema que, naturalment, pot portar-nos al pitjor melodrama imaginable. L'arbre, amb la seva vídua, Dawn (Charlotte Gainsbourg) i els seus quatre fills sobtadament privats d'una figura paterna té totes les característiques per ser una pel lícula “pastel” i no obstant això amb una mirada especial i fent èmfasi a la naturalesa, Julie Bertuccelli evita totes les trampes possibles.

 
Al costat de Charlotte Gainsbourg (la protagonista d’Anticristo i Melacholia de Lars Von Trier), intervenen Marton Csokas i Aden Young , i ens presenten aquesta història bonica i tendra que ens porta a una casa llunyana on una mare viu amb els seus quatre fills. L'arbre es desenvolupa en format de faula convertida en un drama familiar que canvia la vida d'aquesta afable família i traumatitza a una de les seves filles que està convençuda que el seu pare segueix vivint transformat en un magnífic arbre després de la seva mort. Així troba al seu pare reencarnat en un arbre proper a la seva llar que li permet parlar, somiar i seguir en contacte amb ell, mentre involucra a tota la seva família en aquesta experiència que cavalca entre el fantàstic i imaginatiu.

Share this:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes